Už čiužinyje gabentus eurus – bauda

Muitinėje nedeklaruotus pinigus, skirtus bendrovės partneriams Lietuvoje, gabenęs Rusijos pilietis atsipirko bauda.

Vakar Klaipėdos apygardos teisme paskelbtas verdiktas dėl pinigų kontrabandos, kurią gabeno rusas Aleksandras Trošinas (gim. 1975 m.).

Teismo sprendimu, kontrabanda gabenti 55 tūkst. eurų konfiskuoti, o vyriškiui paskirta 10 250 litų bauda.

Rusijos Federacijoje, bendrovėje „Agrobalt Import”, vairuotoju keletą mėnesių dirbęs A. Trošinas parsivežti produkcijos į Lietuvą vyko ne pirmą kartą. Eurai buvo skirti Rusijos bendrovės partneriams iš AB „Pieno žvaigždės” Pasvalio skyriaus. „Agrobalt Import” per metus nuperka ir į plačiąją tėvynę įveža apie 600 tonų lietuviškų sūrių.

A. Trošinas teismo posėdžiuose tvirtino nežinojęs, kad pinigus būtina deklaruoti, o juos slėpęs bijodamas vagių. Muitininkams paklausus, ar deklaruos pinigus, vyras tikino laiku nesusiorientavęs, o eurus atradus, – panoręs deklaruoti.

Neteistasis apibūdinamas teigiamai, augina mažamečius vaikus. Anot teisėjo, A. Trošinas už grotų nepateko todėl, kad nerasta įrodymų, jog jis veikė su kontrabandininkais, įvykis buvęs atsitiktinis.

A. Trošinas buvo sulaikytas liepos 13-ąją, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Tauragės skyriaus pareigūnams kartu su Klaipėdos teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus Mobiliosios grupės pareigūnais patikrinus informaciją ir Panemunės pasienio kontrolės punkte sustabdžius iš Kaliningrado srities į Lietuvą įvažiuojantį vilkiką „Mercedes-Benz 1622”.

Automobilį vairavęs A. Trošinas pareigūnams teigė, kad deklaruojamų daiktų ir pinigų su savimi neturi. Nuodugniai patikrinus mašinos saloną, jo miegamojoje vietoje, čiužinio viduje, pareigūnai aptiko paslėptus 55 tūkst. eurų.

Prieš savaitę Klaipėdos apygardos teismas kitam Rusijos Federacijos gyventojui, gabenusiam 25 050 eurų kontrabandą, skyrė vienerius metus nelaisvės, o eurai buvo konfiskuoti.

Įtarta, kad anksčiau Tauragėje gyvenęs bei lietuvių kalbą mokantis vyras galėjo užsiimti pasienio gyventojams gerai žinomu verslu – pinigų pernešimu per sieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.