Pareigūnas įtariamas ryšiais su prostitutėmis

Piktnaudžiavimas tarnyba, tarnybinės paslapties atskleidimas, prostitučių ir jų sąvadautojų dangstymas – visi šie įtarimai užgriuvo vienu geriausių Klaipėdos kriminalistų vadinamo pareigūno pečius.

Nors uostamiesčio policijos vadovai stengėsi, kad skandalingos situacijos detalės neišlįstų į viešumą, nutylėti, jog Valerijus Timofejevas, laikinai einantis miesto VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos Antrojo skyriaus viršininko pareigas, yra nušalintas nuo tarnybos, nepavyko.

V. Timofejevas įprasta veikla negali užsiimti jau dvi savaitės. Jis nušalintas nuo tarnybos po to, kai Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Byloje figūruoja ne tik pareigūnas, bet ir du prostitučių sąvadautojai.

Vienu geriausių uostamiesčio kriminalistų vadinamas V. Timofejevas, mūsų šaltinių duomenimis, įtariamas dangstęs vieną butą uostamiestyje, tapusį prostitučių ir jų sąvadautojų darbo „tašku”. Įtariama, kad ten kartu su plaštakėmis linksminosi ar išgėrinėdavo ne tik kriminalistas, bet ir jo kolegos ar net nusikalstamo pasaulio atstovai.

Anot šaltinių, komisaro inspektoriaus laipsnį turintis V. Timofejevas juodų dienų sulaukė po pusmetį pajūryje trukusio Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos 5-osios valdybos tyrimo.

Tačiau neoficialiai kalbama, kad ne vilniečiai, kovojantys su įstatymus pažeidinėjančiais policininkais, prisidėjo prie V. Timofejevo įtartinos veiklos atskleidimo, o jo buvę kolegos klaipėdiečiai. Pastarieji šiuo metu dirba sostinėje ir esą tokiu būdu galėję keršyti už kadaise uostamiestyje patirtas nuoskaudas.

Klaipėdos policijos vadovybė nuo šio skandalo detalių viešinimo susilaiko ir teisėsaugininkų akiratin pakliuvusio V. Timofejevo istorijos nekomentuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.