Peliukas Mikis švenčia 78-ąjį gimtadienį!

Peliukas Mikis (Mickey Mouse) – žinomiausias komiksų ir animacinių filmų herojus lapkričio 18 dieną švęs jau 78 –ąjį gimtadienį!

Peliukas Mikis, kurio klasika tapusius ir naujausius nuotykius Baltijos šalims kasdien Disney kanalais transliuoja skaitmeninė palydovinė televizija VIASAT, debiutavo dar 1928 metais animaciniame filmuke „Vilis iš garų laivo” (Steamboat Willie). Tai buvo pirmasis įgarsintas animacinis filmukas kino istorijoje. Filmuke išdykęs Mikis siekia sužavėti pelytę Mini. Subūręs žvėrių ir gyvūnų orkestrą romantiškasis Mikis laivo denyje dainuoja jai serenadą. Šis herojaus poelgis nepralinksmina tironiško laivo kapitono Pito – Mikis yra nubaudžiamas ir keliauja į virtuvę skusti bulvių.

Peliukui Mikiui vis populiarėjant buvo sukurti ir kiti jo draugai: ančiukas Donaldas, jo simpatija Deizi, nenuoramos Plutas ir Gufis. Su jais Peliukas Mikis pasirodė trumpose animacinių filmukų serijose, komiksų knygelėse ir tapo garsiausiu klasikinės animacijos herojumi ir šiuolaikinės pedagogikos pavyzdžiu visame pasaulyje. Daugiau nei 60 metų jo atvaizdas buvo Volto Disnėjaus kompanijos prekinis ženklas.

V. Disnėjus yra pasakęs: „Vienintelis dalykas, ko mes tikėjomės iš Peliuko Mikio – kad jis visuomet prajuokintų žmones…”

VIASAT skaitmeninė palydovinė televizija tris Disney kanalus – Disney Playhouse, Disney Channel, Disney Toon – Baltijos šalyse transliuoja išskirtinėmis teisėmis. VIASAT skaitmeninė palydovinė televizija yra vienintelis teisėtas mokamos palydovinės televizijos operatorius Baltijos šalyse. 2006 m. birželio pabaigoje operatorius turėjo 50 000 klientų Baltijos valstybėse.

78-asis Peliuko Mikio gimtadienis – lapkričio 18 dieną per VIASAT Disney kanalus!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.