Euro banknotai subyra dėl narkomanų

Vokietijos policija priėjo išvadą, kad dėl yrančių euro banknotų kalti narkomanai, rašo Didžiosios Britanijos dienraštis „The Times”.

Narkomanai „kokaino vartojimo principu” pabarsto metamfetamino ant euro banknoto, susuka jį į vamzdelį, kurį įsikiša į nosį, ir įkvepia narkotiką. Kai kuriais duomenimis, 50 eurų banknotas šiam procesui yra tinkamiausias.

Anot Vokietijos laikraščio „Bild”, pastaraisiais mėnesiais daugelyje Vokietijos miestų, pirmiausia Berlyne ir jo apylinkėse, taip pat Viurcburge, Diuseldorfe, Miunchene ir Leipcige, vis dažniau aptinkama banknotų, kurie palietus netikėtai pradeda irti tarytum sudžiovinti lapai. Pirmas toks atvejis užfiksuotas birželio 21 dieną Berlyne. Apstulbęs Berlyno gyventojas atnešė į vieną iš bankų subyrėjusį 20 eurų banknotą, prašydamas paaiškinti, kas atsitiko. Netrukus su analogišku prašymu į Potsdamo banko skyrių kreipėsi klientas, pateikęs du tarsi kandžių išėstus penkių eurų banknotus.

Berlyno, taip pat federalinės Badeno-Viurtembergo žemės, kur buvo užfiksuoti „tirpstantys pinigai”, policija pradėjo tyrimą. Anot vienos versijų, banknotai paslaptingai imdavo keisti savo pavidalą dėl to, kad turėdavo kontaktą su sieros rūgštimi.

Ant banknoto rūgštis pateko sulfatų pavidalu. Kontakto su žmogaus prakaitu metu sieros rūgšties druskos virsdavo rūgštimi, kuri ir naikina banknotus. Vienas „rūgštimis užterštas” banknotas „užkrėsdavo” kitus, esančius šalia piniginėje, praneša policija. Kristalinis metamfetaminas į Vokietiją patenka iš Lenkijos arba Balkanų šalių. Šio narkotiko gamintojai į jį įmaišo sulfatų, kurie išlieka ant panaudoto banknoto.

„The Times” pabrėžia, kad banknotai dyla vartojant ir kitus narkotikus. 2003 m. atliktas tyrimas parodė, kad ant visų Vokietijoje cirkuliuojančių eurų yra kokaino pėdsakų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.