14 proc. Rusijos gyventojų nežino interneto

Per pastaruosius penkerius metus daugiau nei perpus sumažėjo Rusijos gyventojų, kurie nežino, kas tai yra internetas, pranešė Jurijaus Levados analitinio centro sociologai.

Paskutinės apklausos duomenimis, šiuo metu tik 14 proc. iš 1600 respondentų prisipažino, jog nieko nenutuokia apie pasaulinį tinklą, kai tuo tarpu 2001 metais tokių buvo 34 proc.

Levados centro duomenimis, per tą patį laikotarpį nuo 4 iki 17 proc. padaugėjo žmonių, kurie beveik nuolatos per internetą bendrauja su pasauliu ir sužino naujienas.

Per paskutiniąsias 30 dienų dažniausiai internetu naudojosi vadovai ir valdymo sistemos darbuotojai (60 proc.), moksleiviai ir studentai (49 proc.), specialistai (32 proc.), kariškiai ir teisėsaugininkai (30 proc.), verslininkai (29 proc.). Vyrai pusantro karto dažniau nei moterys bendrauja internetu, o jaunoji karta – 11 kartų dažniau nei vyresnio amžiaus žmonės, pranešė sociologai.

Kaip paaiškėjo iš apklausos, mažiausiai apie internetą išmano nedirbantys pensininkai: senatvės (45 proc.) ir invalidumo (23 proc.), daugiausiai moterys, taip pat asmenys, vyresni kaip 55 metų (20 kartų dažniau nei jaunimas iki 25-erių), vidurinio išsilavinimo neturintys žmonės (34 proc.).

Daugiau kaip pusė apklausos dalyvių (53 proc.) įsitikinę, kad pasaulinis tinklas ateityje nepajėgs pakeisti tradicinių žiniasklaidos priemonių, trečdalis gyventojų (34 proc.) baiminasi, kad tai gali įvykti, likusieji nesiryžo prognozuoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.