Lietuvos verslininkai eksperimentuos Gyčio Padegimo laboratorijoje

Lietuvos verslininkai nuo šiol galės pasitelkti ir aktorystės meną bei metodus. Žinomas režisierius Gytis Padegimas pradeda seminarų ciklą, kurio dalyviai bus mokomi nugalėti stresą, susikaustymą ir baimę, išlaisvinti kūrybines galias bei daryti įtaką auditorijai. Pirmoji Michailo Čechovo aktorių ugdymo metodu paremta „Gyčio Padegimo kūrybinė laboratorija” įvyks lapkričio 23 dieną Vilniuje. Bendrą projektą su režisieriumi rengia „Baltijos vadovų konferencijos” (BVK).

„Ir verslas, ir kasdienis gyvenimas – tai scena, kurioje kiekvienam iš mūsų svarbu atskleisti savo individualybę bei kūrybiškumą. Jie leidžia ne tik rasti sprendimus sudėtingose situacijose, bet ir susikurti savo sėkmingą įvaizdį”, – sako režisierius Gytis Padegimas.

Pasak jo, pagal tam tikrą schemą vykstančiame gyvenime neretai trūksta mažo nukrypimo, kuris įkvėptų ir atgaivintų įdomiąją kasdienybės pusę. „Žmonės kuo toliau, tuo labiau įsitraukia į rutiną ir jų veiklos kiekybė ima griauti gyvenimo kokybę. Aš siūlau pasitelkti vaizduotę, kuri gali atverti duris į kitokią veiklos dinamiką ir duoti neįtikėtinų rezultatų”, – teigia režisierius.

„Gyčio Padegimo kūrybinės laboratorijos” dalyviai mokysis veikti pasitelkdami visame pasaulyje pripažintą Michailo Čechovo aktorių ugdymo metodą. Anot G.Padegimo, šis metodas tinka kiekvienam, norinčiam pažinti, atverti ir išskleisti savo kūrybos galias bet kurioje veiklos srityje ar asmeniniame gyvenime.

30 metų darbo su aktoriais bei studentais įvairiose šalyse praktiką turintis režisierius seminaro dalyviams padės tobulinti jų individualias savybes – gebėjimą valdyti savo kūną ir mintis derybose ar kalbant didelei auditorijai. Jie taip pat sužinos, kaip sukoncertuoti ir valdyti dėmesį, ugdyti kūrybinę vaizduotę, išmoks atsipalaiduoti įtemptose situacijose. Be to, režisierius pagelbės surasti kiekvienam labiausiai tinkančią artistinę išraišką, leidžiančią kurti sėkmingą įvaizdį.

„Visi mielai skaitome „netradicinių” verslininkų, pavyzdžiui, kompanijos „Virgin” įkūrėjo Ričardo Bransono, biografijas ir giriame jų „kitoniškus” ir kūrybingus verslo sprendimus. Tačiau patys kažkodėl tikimės, kad mūzos mus aplankys darbo kabinetuose, bežiūrint į kompiuterio ekraną. Tikiuosi, kad šis eksperimentas įneš šurmulio į suplanuotas verslininkų dienotvarkes, o teatras pagelbės į verslo iššūkius pažvelgti per naujus alkinius su spalvotais stiklais”, – sako „Baltijos vadovų konferencijų” direktorė Daiva Vilkelytė.

Teatro režisierius Gytis Padegimas pastatė 85 spektaklius Lietuvoje ir užsienyje, iš jų – 18 pagal lietuvių autorių pjeses. Nuo 2005 metų jis yra „MICHA” (Tarptautinės Michailo Čechovo Asociacijos) narys ir vienas iš pasaulinio lygio M.Čechovo metodo ekspertų. Teatro disciplinas režisierius dėstė įvairiose aukštosiose mokyklose, taip pat ir tarptautinėje teatro akademijoje „GITIS Skandinavia”, Kauno Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetuose. Režisierius kūrybos laboratorijas 2007 metais planuoja rengti Kopenhagoje bei Paryžiuje. Tęsiant bendrą projektą su BVK, planuojama, kad „Gyčio Padegimo kūrybinės laboratorijos” vyks ir kitais metais.

BVK konferencijose yra dalyvavę pasaulinio lygio verslo, rinkodaros, personalo atrankos ir ugdymo, skirtingų prekės ženklų teorijų specialistai. Bendrovės akcininkė yra didžiausia konferencijų vadovams bei ekspertams rengėja Baltijos šalyse „Baltic Management Conferences”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.