Klaipėdos pašonėje keliai tampa vis kruvinesni

Pirmuosius kelio Klaipėda-Liepoja kilometrus saugaus eismo specialistų žemėlapiuose žyminčias juodąsias dėmes teisingiau būtų vadinti kruvinosiomis. Vakar čia viena avarija nusinešė net penkių žmonių gyvybes.

Apie 7.10 val. kelyje Klaipėda-Liepoja, ties Slengių kaimu, vos 30 metrų už naujai pastatyto viaduko, susidūrė į Palangos pusę važiavęs lengvasis automobilis „Audi 80” ir priešinga kryptimi judėjęs mikroautobusas „Volkswagen Transporter”.

Manoma, kad pervažiavęs naująjį viaduką „Audi” vairavęs asmuo nesuvaldė mašinos atkarpoje, kur kelias staigiai susiaurėja. Dideliu greičiu lėkęs lengvasis automobilis ėmė slysti ir šonu, vairuotojo puse, rėžėsi į atvažiuojantį mikroautobusą.

Nuo sužalojimų iš karto žuvo keturi „Audi” važiavę Panevėžio gyventojai – septyniolikmetė Justė B., metais vyresnė Malvina Petrikaitė, 28-erių Saulius Aviža ir jo bendraamžis Kęstutis Grubys. Pastarajam ir priklauso „Audi”. Neišgyveno ir mašinoje buvęs Stafordšyro veislės šuo.

Mirė ir į darbą uostamiestyje „Volkswagen Transporter” važiavęs 57 metų Kretingos rajono Laukžemio kaimo gyventojas Juozas Petrikas. Pirminiais duomenimis, vyriškis nebuvo prisisegęs saugos diržais.

Kas vairavo „Audi”, dar tiriama. Siekiant nustatyti blaivumą, bus tiriamas ir žuvusiųjų kraujas. Automobilyje mėtėsi alaus bei sidro buteliai.

Spėjama, kad avarijos priežastimi tapo per didelis greitis. Anot VĮ „Klaipėdos regiono keliai” atstovų, kelio ruože, kuriame įvyko avarija, leidžiamas 50 km/val. greitis.

Kelininkai savo kaltės dėl avarijos neįžvelgia – esą mašina iš naujo nutiesta lygia kelio danga lėkusi milžinišku greičiu, buvo neslidu, o remonto darbai pradedami valanda vėliau nei įvyko nelaimė.

Abi žuvusios panevėžietės yra moksleivės. Justė B. apibūdinama kaip puikiai besimokanti gimnazistė, ne vienerius metus lankanti dviračių treniruotes. Kaip perspektyvi dviratininkė ji ne kartą dalyvavo varžybose užsienyje.

Vienas iš žuvusių jos bendrakeleivių yra vedęs, kitas gyveno su sugyventine. Spėjama, kad panevėžiečiai vyko į Palangą.

Pirmuosiuose septyniuose kelio Klaipėda-Liepoja kilometruose yra net keturios juodosios dėmės – taip vadinamos atkarpos, kuriose per metus žūva ar sužalojama daug žmonių. 2001-2005 metais minėtose juodosiose dėmėse įvyko 44 tokios eismo nelaimės.

Vienoje skaudžiausių, įvykusių 2003-iųjų rugpjūčio 23 dieną, taip pat žuvo penki žmonės, dar trys buvo sužeisti. Nelaimė įvyko netoli dabartinio viaduko, 5-ajame kelio Klaipėda-Liepoja kilometre.

Tąkart susidūrė du lengvieji automobiliai – dešiniuoju kelio kelkraščiu lenkdamas automobilių koloną „Fiat Bravo” iššoko į priešingos krypties eismo juostą ir rėžėsi į atvažiuojantį mersedesą. Abiejuose automobiliuose buvo po keturis žmones.

Meras sužalotas, mokytoja žuvo

Vakar, apie 7.35 val., į tragišką avariją pateko ir Tauragės rajono meras Pranas Petrošius. Vairuotojo valdoma mašina meras vyko į Vilnių, Prezidentūroje rengiamą pasitarimą vietos savivaldos ir bendruomenių raidos klausimais.

Kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas 137-ajame kilometre, apie 15 kilometrų nuo Tauragės esančioje sankryžoje, pirminiais duomenimis, iš šalutinio kelio išsukęs mikroautobusas „Volkswagen LT” nepraleido tarnybinio mero „Peugeot 607”.

Šis rėžėsi į mikroautobuso šoną, tiesiai į keleivio pusę. Po smūgio pastarasis automobilis keletą kartų vertėsi ir nulėkė nuo kelio, o „Peugeot” dar trenkėsi į sankryžoje stovėjusį „Volkswagen Golf”.

Avarijoje žuvo „Volkswagen LT” keleivė, į darbą Batakių kaime vykusi 23 metų mokytoja Alina Jermoškaitė. Ją savo darbovietės mikroautobusu vežęs 19-metis draugas Aivaras Jurkutaitis atsidūrė Tauragės ligoninėje.

P. Petrošių ir jo vairuotoją nuo mirties apsaugojo tik išsiskleidusios oro saugos pagalvės. Galvos traumą patyręs rajono meras išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas. Baiminamasi, kad į smegenis neišsilietų kraujas.

19 metų Tauragės rajono savivaldybėje dirbančiam ir jau septintąjį merą vežiojančiam Vytautui Samoškai tai buvo pirmoji avarija. Šonkaulių lūžius ir plaučių pažeidimą jis gydosi Klaipėdos ligoninėje.

„Volkswagen Golf” vairuotojas dešinės akies voko plėštinę žaizdą išleistas gydytis ambulatoriškai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.