Ne visa auksas, kas tualete žiba

Ūkio, aplinkosaugos, socialinės apsaugos ar sporto aktualijos jau antrą savaitę Lietuvoje nublanksta prieš auksu tviskantį Prezidentūros „Versace” tualetą.

Šalies susidomėjimas išviete prilygsta tokioms naujienoms, kaip Lietuvos įstojimas į Europos Sąjungą ar „Mažeikių naftos” gaisras. Žiū, dar ir referendumo sulauksim…

Žinia, aukščiausio lygio išvietės skandalas kilo paaiškėjus, kad prezidentūroje įrengtas penktadalį milijono kainavęs paauksuotas „Versace” tualetas – „ške”, brangus. „Sakant”, auksas juk ir š… žiba.

Dėl kone valstybine paslaptimi tapusio tualeto pradėtas auditas, gresia atsistatydinimai, reikia tikėtis, bus įkurta ir laikinoji Seimo Tualetų reikalų tyrimo komisija…

Ažiotažas suprantamas. Tualetas kiekvienam iš mūsų yra svarbi vieta. Valdininkams – juo labiau. Juk spaudžiant pūslę ar po sočių pietų rimtesniam reikalui prispyrus svarbų ir visuomenei naudingą sprendimą vargu, ar priimsi. Todėl mums rimtai parūpo ir Klaipėdos vadovų išvietė.

Klaipėdos meras naudojasi toli gražu ne kokiu nors sidabru dengtu „Gucci”, o paprasčiausiu, antrame Savivaldybės administracijos pastate įrengtu tualetu – sienos ir grindys dar rusiškomis keraminėmis plytelėmis dengtos, praustuvė – iš to paties komplekto, menkas veidrodėlis.

Tokio paties stiliaus tupykla yra ir pirmajame valdininkų darbovietės aukšte – tik be dangčio.

Ūkio tarnybos specialistai guodėsi laukiantys kitų metų – tikimasi, kad miesto Taryba pritars ir skirs lėšų valdininkų tualetams. Vertinami jie, anot tarnybos specialistų, tikrai ne 200 tūkst. litų.

„Tikrai ne auksinis, tikrai ne „Versace”, – savo išvietę apibūdina ir Klaipėdos apskrities viršininko administracijos atstovai. – Paprasčiausių paprasčiausias – čekiškas, prieš 8 metus įrengtas: klozetas, praustuvė, veidrodis, padėta muilo rankoms plauti. Karalienė gal ir pasididžiuotų užeiti, bet ministrai mielai naudojasi”.

Darbuotojų teigimu, svarbiausia, kad būtų švaru.

Neišpuikusios mūsų miesto galvos – juk, kaip sakoma, ne visa auksas, kas į auksinį klozetą pridaryta. O kuo baigsis skandalas Prezidentūroje – bala žino. Gal bus paauksuoti ir jos kampai – užsieniečiams?

Mums jokio skirtumo. Kaip pasakė vienas žinomas žmogus, š… ir tapšnojau. Nors ir ant rusiško klozeto.

Dar šis tas palyginimui. Aliaskoj, kur labai šalta, vietinei valdžiai pakanka dviejų lazdų – su viena prišalusį kakutį nudaužo, su kita – baltąsias meškas nuo savęs baido.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.