Sostinėje atidarytas dar vienas lietuviškasis „Forto dvaras”

Vakar su tautiniais šokiais, dainomis, vaišėmis ir kitomis lietuviškomis tradicijomis oficialiai atidarytas ketvirtasis Lietuvoje lietuviškų valgių restoranas „Forto dvaras”.

Kulinarijos paveldo fondo direktorė Birutė Imbrasienė restorano šeimininkams įteikė sertifikatą, liudijantį, jog „Forto dvaro” patiekalai priskiriami Kulinarijos paveldo fondui. Tai tradiciniai lietuviški, mūsų šalyje prigiję patiekalai, kurie gaminami laikantis senolių gamybos technologijų ir ruošiami tik iš vietinių žaliavų ir produktų. „Forto dvaras” turi apie 50 patiekalų ir gėrimų, atitinkančių šiuos reikalavimus.

Įėjimo į restoraną vartus papuošė etnologės Gražinos Kadžytės dovanota milžiniška pasaga – laimės ir klestėjimo simbolis. Svečių palinkėjimus „kad aruoduos gėrybių netrūktų, o vaišingi šeimininkai svečius nuo stalo paleistų tik skaniai ir sočiai prisivalgiusius” restorano šeimininkai pažadėjo vykdyti pažodžiui.

Šeimininkai didžiuodamiesi pristatė garsiuosius restorano „Forto dvaras” didžkukulius. Čia jų – net 12 rūšių! Restoranų grupės „Fortas” rinkodaros vadybininkas Kęstutis Markevičius pasidžiaugė, kad vos kelias dienas veikiantis restoranas jau spėjo pagaminti daugiau kaip 5000 didžkukulių.

Naujojo restorano atidarymo proga šeimininkai pristatė pora dešimčių naujų patiekalų, kurių dauguma įvertinti Kulinarijos paveldo fondo ženklu. Daugiausia teigiamų įvertinimų sulaukė Kuršių bulvių salotos, suvalkietiškos dešros su troškintais raugintais kopūstais, mušta kiaulienos nugarinė, svečius itin sužavėjo ir bulviniai blynai su silke, svogūnais ir grietine.

„Forto dvaras” garsėja patiekalais, pagamintais pagal tradicinių Lietuvos etnografinių regionų receptūrą. Lietuvos Kulinarijos paveldo fondo ekspertai itin gerai įvertino bene unikaliausią, analogų pasaulyje neturintį tradicinį žemaitišką valgį – rankomis sukamą kastinį. „Forto dvaro” meniu yra ir šilkinės košės, dzūkiškų grikainių su varške, kitų šiais laikais retų tradicinių lietuviškų valgių. Lietuviškos virtuvės mėgėjus džiugina apie 100 patiekalų ir daugiau kaip 80 gėrimų.

Naujasis restoranas „Forto dvaras”, įsikūręs prekybos centre „BIG”, vienu metu gali aptarnauti apie 100 žmonių. Čia investuota apie 700 tūkstančių litų. Sukurta apie 30 naujų darbo vietų.

Restoranų grupės „Fortas” planuose – tolesnė plėtra. „Dar šiais metais planuojame atidaryti restoranus Kaune ir Šiauliuose, kitų metų pradžioje – Vilniuje”, – atskleidė rinkodaros vadybininkas K. Markevičius.

Šiuo metu UAB „Restoranų grupė Fortas” priklauso 2 restoranai „Fortas”, 4 lietuviškų patiekalų restoranai „Forto dvaras”, picerija „Forto pica” ir kavos baras „Espresso”. Per pirmuosius tris 2006 metų ketvirčius, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų periodu, bendrovės apyvarta išaugo 43 procentais ir pasiekė 13 mln. Lt (be PVM).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.