Gyventojai raginami susirūpinti vandentiekio apšiltinimu

Praėjusių metų patirtis rodo, kad spustelėjus šaltukui šimtai žmonių gali likti be vandens

Pernai sausį dėl šalčių Kaune kuriam laikui vandens buvo netekę keli šimtai butų. Bendrovė „Kauno vandenys” šįmet iš anksto perspėja gyventojus susirūpinti vandentiekio parengimu šalčiams.

Pernai šalčiai užklupo sausį

„Kauno vandenys” ragina vandens vartotojus apžiūrėti savo nuosavybėje esantį vandentiekio ir nuotekų tinklus bei įrengimus. Kaip sakė bendrovės inžinierius – metodininkas Arūnas Dabrišius, pernai šalčiai pridarė daug rūpesčių kauniečiams.

Praėjusiais metais „Kauno vandenys” per dieną vidutiniškai užregistruodavo po 9,8 gedimo vandentiekio tinkluose. „Šių metų sausį, kai atšalo, per dieną sulaukdavome vidutiniškai 24,6 skambučio dėl tokių gedimų. Pikas buvo sausio pabaigoje. Sausio 20 dieną gyventojai skambino 60 kartų, sausio 30 dieną – 50 kartų. Iš viso per tą mėnesį gavome 737 iškvietimus, o vasarį jų sumažėjo iki 403”, – sakė A.Dabrišius.

Anot jo, pernai sausio pabaigoje, užšalus vandentiekio vamzdžiams, be vandens buvo likę 300 butų gyventojai. Pavyzdžiui, dėl šalčių trūkus M.Riomerio gatvėje esančių dviejų daugiabučių namų vandentiekio vamzdžiams, gyventojai kelias dienas buvo likę be vandens, o vienos laiptinės gyventojų vonios užpiltos fekalijomis.

Riba – 5 laipsniai šilumos

„Sausį sulaukėme 203 skambučių dėl užšalusio vandens namo įvade. Tai yra būtent tai, dėl ko norime perspėti gyventojus. Rūsiuose, sandėliukuose tinklus eksploatuoja ne mūsų įmonė, juos turi prižiūrėti patys gyventojai”, – sakė A.Dabrišius.

Jis priminė, kad pagal vandentvarkos ūkio naudojimo taisykles, abonentai privalo užtikrinti, kad jų teritorijoje esantys vandentiekio ir nuotekų tinklai bei įrenginiai nebūtų pažeidžiami, užtvindomi, neužšaltų, neapledėtų šio tinklo šulinių dangčiai, paviršinis vanduo neužlietų minėtų šulinių. Patalpose, kuriose įrengti vandens apskaitos mazgai, uždaromoji armatūra bei vamzdynai, turi būti ne mažiau kaip 5 laipsniai šilumos.

Nesuskubusieji turės nuostolių

„Kad šią žiemą pavyktų išvengti panašių problemų, „Kauno vandenys” ragina gyventojus nepamiršti kuo skubiau užsandarinti pastatų durų, rūsių langų, bei kitų kiaurymių; papildomai apšiltinti nešildomose patalpose (rūsiuose, koridoriuose, garažuose, gamybinėse patalpose ir kt.) esančius vandens apskaitos mazgus, vamzdynus bei įrenginius, panaudojant termoizoliacines medžiagas, kreiptis į „Kauno vandenis” dėl vandens atjungimo ir skaitiklių nuėmimo negyvenamose bei nešildomose patalpose”, – sakė A.Dabrišius.

Jis taip pat perspėjo – jei dėl abonento aplaidumo užšals ar susprogs vamzdynai, uždaromoji armatūra, suges vandens skaitikliai, remonto išlaidas turės apmokėti abonentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.