„Žalgiris” vargo ir Vilniuje

Šeštadienį sulaukę pasipriešinimo iš Klaipėdos „Neptūno”, Kauno „Žalgirio” krepšininkai vargo ir su Vilniaus „Sakalais”

Sėkmingai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su pirmenybių lyderiais pradėję vilniečiai pirmavo didžiąją mačo dalį, o po 30-ies minučių kovos buvo priekyje 53:52. Tačiau tai buvo paskutinis kartas, kai aikštės šeimininkai galėjo džiaugtis. Ketvirtą kėlinį spurtu 22:6 pradėję kauniečiai atitrūko ir įgijo solidų pranašumą.

„Apie pirmus du kėlinius neturiu ką pasakyti, nes mūsų krepšininkai per juos tik stoviniavo, o „Sakalai” rungtyniavo greitai ir protingai, – kritikos savo auklėtiniams po mačo negailėjo „Žalgirio” vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis. – Antrą rungtynių dalį pradėjome žaisti taip, kaip turėtume. Ėmėme geriau gintis ir išsiveržėme į priekį 15 taškų skirtumu”.

Pasak „Sakalų” komandos stratego Lino Šalkaus, jo auklėtiniai dar prieš mačą žinojo, jog pralaimės, todėl rungtynes pradėjo neslegiami įtampos ir sėkmingai rungtyniavo tris kėlinius: „Žalgiris” yra Eurolygos komanda, tačiau tris kėlinius kovojome kaip lygūs su lygiais. Per rungtynes nejutome įtampos. Kai žinai, jog tau būtina laimėti, žaidi susikaustęs, o kai žinai, jog vis tiek pralaimėsi, žaidi atsipalaidavęs”.

Šalkus pabrėžė, kad tokios rungtynės jauniems jo auklėtiniams duoda daug naudos.

Iškovoję penktąją pergalę iš eilės žalgiriečiai įsitvirtino LKL turnyro lentelės pradžioje. „Sakalų” ekipa, sužaidusi ketverias rungtynes ir pralaimėjusi trečią kartą, liko septintojoje vietoje.

Rungtynių statistika

SAKALAI – ŽALGIRIS 68:80 (16:14, 16:12, 20:27, 16:27). Sakalai: Gecevičius 15, Šarakauskas 13 (9 atk. k., 6 kl.), Vaičius 12, Reminas 9, Kučiauskas 6, Kiaušas 5, Labuckas 3, Viskontas 2, Sinica 2, Matulis 1 (Kuzminskas). Žalgiris: Mottola 14, Jankūnas 14 (7 atk. k.), Penney 11, Machado 11, Ginevičius 9, Mačiulis 9, Popovičius 8 (7 rez. p.), Pečiukas 4 (Štimacas, Jasikevičius, Kalnietis).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.