Įmonės vadovo likimas dar neaiškus

Vakar „Mažeikių naftos” valdybos posėdyje turėjo būti sprendžiama, ar įmonės generalinis direktorius Polas Nelsonas Inglišas liks savo poste. Tačiau dėl techninių kliūčių – nepavykus telefonu susisiekti su visais valdybos nariais – posėdis atidėtas iki ketvirtadienio.

Šeštadienį pas ūkio ministrą surengtame pasitarime dėl pozicijos suformavimo valstybės pareigūnams, deleguotiems į „Mažeikių naftos” valdybą, nutarta paremti P. N. Inglišą ir rekomenduoti valdybos nariams balsuoti už jo neatstatydinimą. Ūkio ministerija valdo per 40 proc. „Mažeikių naftos” akcijų.

Pasak ūkio ministro Vyto Navicko, toks sprendimas priimtas atsižvelgus į pagrindinės „Mažeikių naftos” akcininkės „Jukos International UK” poziciją ir į tai, kad reikia sudaryti sąlygas užbaigti Lenkijos koncerno „PKN Orlen” ir „Jukos” sandorį dėl „Mažeikių naftos” akcijų.

Tuo metu keturi iš septynių įmonės valdybos narių – Rusijos naftos kompanijos „Jukos” atstovai – ketina balsuoti už P. N. Inglišo atstatydinimą.

„Mūsų pozicija nesikeičia, mes neturim jokios naujos pozicijos. Teorinė galimybė yra, kad P. N. Inglišas pats nuspręs susispenduoti. Mes tikrai balsuosime pagal sąžinę, galiu pasakyti, kad būtent taip balsuoti mus įpareigoja įstatymas”, – sakė „Jukos” atstovas Lietuvoje, „Mažeikių naftos” valdybos narys Tomas Gižas.

„Jukos” atstovai savo nepasitikėjimą įmonės vadovu motyvuoja tuo, kad P. N. Inglišas už akcininkų nugaros vedė derybas su Lenkijos kompanijos „PKN Orlen” vadovais, kurie neva nesuinteresuoti, kad įmonė dabar dirbtų visu pajėgumu ir didintų savo vertę.

Anot Lenkijos dienraščio „Gazeta Wyborcza”, P. N. Inglišo nušalinimas suteiktų „Jukos” galimybę paskelbti derybų rezultatus negaliojančiais ir nutraukti „Mažeikių naftos” pardavimo procesą. Tokiu atveju iš naujo prasidėtų kontrolinio paketo pardavimas.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, į „Mažeikių naftą” yra nusitaikiusi valstybinė kompanija „Rosneft”, kuri dairosi naftos perdirbimo įmonių Europoje.

Tikimasi, kad jau rytoj Europos Komisija suteiks lenkų koncernui „PKN Orlen” leidimą įsigyti „Mažeikių naftą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.