Ką tik pristatytomis Eurovizijos taisyklėmis jau piktinamasi

Maždaug prieš pusantros savaitės nacionalinis transliuotojas surengė spaudos konferenciją, skirtą pristatyti kitų metų Eurovizijos taisykles bei komisiją. Bet jau netrukus po pristatymo pasigirdo viešų pasipiktinimo kalbų bei raginimų protestuoti prieš naująją tvarką.

2007 metų Eurovizijos dainų konkurso taisyklės buvo pristatytos spalio antroje pusėje vykusioje LRT spaudos konferencijoje. „Per kelerius nacionalinės Eurovizijos atrankos organizavimo metus pastebėjome keletą dalykų, – pasakojo Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas. – Šįmet seksime kai kurių užsienio šalių pavyzdžiu – nacionalinės atrankos komisija nebekis kaip pastaraisiais metais. 2007-ųjų Eurovizijoje ji bus nuolatinė”.

J.Vilimo teigimu, jau aiški ir nekintamos komisijos, kurios nariai dalyvių pasirodymus komentuos bei vertins televizijos eteryje, sudėtis. „Tai bus praėjusių metų Lietuvos atstovai „LT United”. Galbūt prie jų prisijungs ir dar vienas kitas specialistas”, – tvirtino etatinis Eurovizijos kuratorius J.Vilimas.

Supainiojo interesus?

Praėjusių metų nacionalinės atrankos dalyvis Antanas Nedzinskas neseniai pranešime spaudai pareiškė pasipiktinimą naująja komisija bei jos narių politika. „Kai tokie šou pasaulio grandai viešai visiems pareiškia, kad šiemet geriau iš viso nedalyvauti Eurovizijoje, reikia jiems nenusileisti”, – sakė Antanas, turėdamas omenyje per minėtą spaudos konferenciją „LT United” narių išsakytą pažadą nukelti nuo scenos tuos atrankos dalyvius, kam ten ne vieta. „Mes norime, kad kai kurie pateikinėjantys dainas labai gerai pagalvotų prieš tai darydami. Nesiruošiame be reikalo užsipulti (pretendentų), bet jei reikės, klius. Jei tik galite nedalyvauti, nedalyvaukite. Darykite tai, ką mokate”, – sakė tada „LT United” lyderis Andrius Mamontovas.

Bet Antanas neslepia esąs karingai nusiteikęs: „Raginu dainininkus priešintis ir tyčia dalyvauti. Reikia įnešti į konkursą kuo daugiau spalvų!”

Dainininko įsitikimu, „LT United” supainiojo viešuosius ir privačius interesus. „Reikėtų jiems padėkoti, kad užėmė garbingą šeštąją vietą. Tačiau šiems vyrams nereikėtų eiti ten, kur visiškai nepriklauso – į komisiją. Geriau tegul atrankos dalyvius vertina senosios estrados žvaigždės, D.Užkuraitis (muzikologas Darius Užkuraitis, – aut. pastaba), bet ne jie!” – piktinosi Antanas.

Siūlėsi būti patarėjais

Eurovizijos reikalais besirūpinantis J.Vilimas, paklaustas, ar girdėjo šį viešą Antano pareiškimą, ar apskritai prisimena tokį praėjusių metų nacionalinės atrankos dalyvį, atsakė: „Ne, jokio Antano Nedzinsko nepamenu. Nenuostabu, kad piktinamasi. Tikiu, jog tokių skundų gali atsirasti ir daugiau. Paprasčiausiai nuolatinės komisijos idėja yra kilusi iš užsienio šalių, kuriose ji visiškai pasiteisino. Tad nusprendėme ir mes ją įgyvendinti”.

J.Vilimas patikino, kad nacionalinės Eurovizijos atrankos organizatorių ir „LT United” interesai sutapo atsitiktinai. „Neslėpsiu, šie vyrai patys siūlėsi būti Eurovizijos ekspertais ir patarėjais. Nusprendėme, kad jie kaip tik tiktų į komisiją. Tačiau noriu pabrėžti, kad jų vertinimai, kaip komisijos narių, didesnės įtakos nei žiūrovų balsai neturės. Didžiajame finale iš viso negalios – ten savo atstovą rinks tik televizijos žiūrovai”, – tvirtino J.Vilimas.

Jau buria naują projektą

Naująja tvarka besipiktinantis Antanas skelbiasi jau tvirtai apsisprendęs dalyvauti 2007 metų nacionalinėje Eurovizijos atrankoje. „Muzikoje – kaip ir politikoje: kadencija pasibaigia, ateina kiti. Ketinu ir šįkart dalyvauti. Bet ne kaip Antanas”, – tikino jis.

Kol kas ryžtingasis dainininkas dar neturi konkrečių minčių, koks bus jo pasirodymas ar daina. Jis žino tik viena: tai bus kelių žmonių projektas.

„Jau buriu naują muzikinę koaliciją, kuri sieks atkurti natūralią Lietuvos muzikinio pasaulio harmoniją. Vienas pagrindinių šio projekto asmenų šiuo metu užsienyje ir analizuoja Lietuvos muzikos situaciją iš šalies, ieško naujų krypčių. Tai padės mūsų projektui surasti teisingą kelią. Renku šiai idėjai neabejingus žmones, kurie pasiruošę sudrebinti apdujusią Lietuvos muzikinę padangę”, – užtikrintai kalbėjo Antanas.

Protesto nesupranta

Dar vienas jau pareiškęs norą dalyvauti Eurovizijos atrankoje – pernai sėkmę bandęs scenos naujokas Onsa (Tautrimas Rupulevičius). Leidybinės firmos „Intervid”, su kuria šis atlikėjas bendradarbiauja, pranešime spaudai rašoma, jog vaikinui atsirado dar daugiau ambicijų parodyti Lietuvai ir pasauliui tai, ką jis sugeba.

„Nemanau, kad dar per anksti galvoti apie Euroviziją. Sukūriau dainą ir nusprendžiau vėl dalyvauti. Paprasčiausiai smagu”, – tvirtina šįkart laimę su daina „Stay Here” bandysiantis Onsa.

Apie šiųmetės nacionalinės Eurovizijos atrankos taisyklių pakeitimus Tautrimas jau girdėjęs. Antano Nedzinsko protesto teigia nesuprantąs.

„Antanas – geras personažas, gyvenantis savo pasaulyje. Galbūt plūstasi dėl to, kad supranta, jog galimybių laimėti, vertinant tokiai komisijai, nėra”, – svarstė būsimas atrankos dalyvis Onsa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ką tik pristatytomis Eurovizijos taisyklėmis jau piktinamasi"

  1. Tutis

    ONSA AS UZ TAVE!!!!!!!!!!!!!!! LAIKYKIS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.