Apie paslėptą trotilą pranešė pats

Trečiadienį į Varėnos rajono Puvočių kaimą iškviesti specialiosios paskirties greitojo reagavimo būrio „Aras” išminuotojai išsivežė 600 gramų trotilo, vieną detonuojančią kapsulę, tris gabaliukus Bikfordo virvutės ir puslitrinį stiklainį su rudos spalvos milteliais.

Apie pavojingus daiktus policiją telefonu informavo 35 metų Puvočių kaimo gyventojas S.K. Anot pareigūnų, vyras apie sprogmenis pranešti išdrįso tik pasidrąsinęs svaigalais. Jis pasakojo, kad sprogmenis rado tvarkydamas savo namus. Bijodamas namie laikyti trotilą S.K. jį nunešė į netoli esantį miškelį ir užkasė. Tačiau ir po žeme paslėpti daiktai vyrui neleido ramiai gyventi.

Manoma, kad dabar Varėnos policijos komisariate saugomi sprogmenys anksčiau galėjo priklausyti varėniškio tėvui.

Pagal įstatymus asmuo, pats pranešęs apie rastus arba be leidimo laikomus ginklus bei sprogmenis, nuo atsakomybės atleidžiamas ir jo atžvilgiu neatliekamas ikiteisminis tyrimas. Tačiau pareigūnai domėsis, ar varėniškio pateikta versija atitinka tikrovę. S.K. anksčiau į policijos akiratį niekada nebuvo patekęs. Jis pragyvena iš sezono metu renkamų miško gėrybių.

Policijos pareigūnų teigimu, paprastai Varėnos rajono gyventojai apie nelegaliai laikomus sprogmenis ar ginklus savanoriškai praneša kartą per du ar tris mėnesius. Dažniausiai pranešama apie nuo karo laikų likusius sprogmenis ir šaudmenis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.