Kaunietė pati sukčiams perdavė kodus

Klaipėdos ekonominės policijos pareigūnai tiria, kas iš kaunietės banko sąskaitos internetu pavogė pusę tūkstančio litų

Klaipėdos teisėsaugininkai susidūrė su Lietuvoje kol kas gana retu internetinės bankininkystės sukčiavimo atveju.

Pareigūnai iš vieno banko vadovo gavo pranešimą, kad minėtos įstaigos klientė kaunietė Milda naudojosi internetinės bankininkystės paslauga. Vietoj įprastinio tinklalapio moteriai kompiuterio monitoriuje atsivėrė panašus į originalųjį puslapis. Jame pasirodė lentelė, kurioje prašyta įrašyti visus slaptus klientės sąskaitos duomenis. Moteris visus kodus parašė, o vėliau pastebėjo, kad iš jos sąskaitos dingo beveik pusė tūkstančio litų.

Klaipėdos ekonominės policijos pareigūnams per metus tenka tirti vos kelis panašius nusikaltimus. Šiemet tai jau antras toks sukčiavimo atvejis.

Pareigūnams pavyko nustatyti, kad kaunietės sąskaita ištuštinta pasinaudojus Klaipėdos regione registruotu kompiuteriu. Nors panašaus pobūdžio nusikaltimai Lietuvoje dar reti, pareigūnai neatmeta, jog su jais artimiausiu metu teks susidurti vis dažniau.

Pirmieji internetinės bankininkystės sukčiavimo ir pinigų pasisavinimo faktai nustatyti prieš trejus metus. Anot pareigūnų, anksčiau Lietuvos nusikaltėliai asmeninius banko duomenis gaudavo iš užsienio valstybių piliečių kortelių, o dabar duomenis įsigudrina gauti ir iš lietuvių. Tokio pobūdžio nusikaltimus sunku atskleisti.

Anot Klaipėdos ekonominės policijos 2-ojo poskyrio viršininko Arūno Užkuro, nė vienas debetinės ar kreditinės kortelės turėtojas nėra apsaugotas nuo apgavystės. Esą sukčiai specialiu įrenginiu gali nuskaityti slaptus banko kortelės duomenis savininkui esant visai šalia. Tai galima padaryti parduotuvėje, kavinėje, bare, kai už paslaugą ar pirkinius atsiskaitoma kortele.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.