Pinigus darbuotojams mokėjo vokeliuose

Anonimo skambutis padėjo atskleisti dar vieną nelegalų pinigų mokėjimą darbuotojams

Darbo apmokėjimo pažeidimas užfiksuotas Alytaus statybos ir santechnikos darbus vykdančioje įmonėje „Rebutina”.

Pranešimas apie nelegaliai mokamus atlyginimus Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pasitikėjimo telefonu gautas maždaug prieš mėnesį. Informaciją pateikęs žmogus pranešė, kada ir kur mokami darbuotojams atlyginimai, suteikė kitą tikslią ir vertingą informaciją.

Penktadienį Alytaus VMI Operatyvios kontrolės skyriaus darbuotojai su policijos pareigūnais patikrino anonimo nurodytą įmonę. „Per tikrinimą buhalterės kabinete po kompiuterio klaviatūra radome 9 pinigų paketus, prie jų buvo prisegti kompiuteriu spausdinti lapeliai su ranka įrašytomis pavardėmis. Už durų laukė tiek pat darbuotojų, kiek rasta pinigų paketų”, – teigė Operatyvios kontrolės skyriaus vedėja Janina Norkevičienė.

Darbuotojai, iš pradžių tvirtinę, jog atėjo į susirinkimą, ir noriai aiškinę, kad atlyginimai jiems pervedami į banko korteles, o avansai visai nemokami, įsikišus vienam įmonės vadovų, ėmė teigti laukiantys avansų išmokėjimo. Tačiau įmonės administracija negalėjo pateikti jokių buhalterinių dokumentų, kuriuose būtų užfiksuotas avansų mokėjimas. Paketuose rasta nuo 160 iki 300 litų. Algalapiuose nurodyta, kad šios įmonės darbininkų atlyginimų vidurkis apie 750 litų.

Įmonės vadovai ir buhalterė paaiškinimuose rašė, kad darbuotojams ketinta mokėti ne įmonės biudžeto, o administracijos darbuotojų asmeninius pinigus. Tokio kilnaus poelgio priežastys paaiškinimuose nebuvo nurodytos.

„Mūsų tikslas – ne pagauti už rankos vokeliuose atlyginimus mokantį darbdavį, bet išsiaiškinti šaltinį, iš kurio formuojamas nelegalaus užmokesčio fondas”, – pažymėjo Norkevičienė.

Nuo šių metų birželio pradžios, kai viešai buvo paskelbtas pasitikėjimo telefono numeris 1882, alytiškius pasiekė 36 pranešimai. 16 jų tebetiriama, kitais atvejais, pareigūnams pradėjus stebėti pranešimuose nurodytas įmones, darbuotojų atlyginimai pakilo nuo 20 iki 90 procentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.