Prezidentas Šilalėje rūpinosi skurdo praraja

Vakar valstybės vadovas Valdas Adamkus lankėsi Šilalės rajone, kuris pasirinktas kaip tipinis socialinę atskirtį atspindintis šalies rajonas.

„Vakarų ekspresui” V. Adamkaus atstovė spaudai Rita Grumadaitė sakė, kad prezidentas ragino skurdo mažinimo problemą spręsti nuo apačios – bendruomenių, savivaldybių, Bažnyčios ir mokyklų požiūrio.

„Kito kelio nematau. Skurdas – savaime nemažėjantis ir nepraeinantis reiškinys. Reikia pripažinti, kad dalį žmonių skurdas lydi iš kartos į kartą. Pradėję gyventi iš socialinių pašalpų, žmonės patenka tarsi į užburtą ratą – skurdo spąstus. Taip yra žeminamas žmogaus orumas, prarandamas pasitikėjimas savimi, noras sukurti vaikams geresnę ateitį”, – pabrėžė prezidentas

V. Adamkus akcentavo, kad mažėjantis nedarbas toli gražu nėra skurdo mažėjimo prevencija, nes nepritekliaus liūne skęstantys žmonės neretai praranda motyvaciją ką nors keisti, imtis veiklos.

Todėl itin svarbus yra socialinių darbuotojų, bendruomenės atstovų, požiūris ir neužtenka vien Vyriausybės pozicijos.

„Vietos pareigūnai geriausiai pažįsta savo rajoną, jo žmones, geriausiai žino, ko jiems trūksta. Norėčiau paraginti savivaldybes imtis daugiau iniciatyvos sprendžiant skurdo problemas. Negalime apsiriboti vien tik valstybės skiriamomis socialinėmis išmokomis, turime gelbėti mūsų šeimas”, – sakė valstybės vadovas.

Apsilankęs Šilalės darbo biržoje, šalies vadovas susipažino su vykdomomis programomis bei esama situacija.

Prezidentas taip pat apsilankė Šilalės rajono savivaldybės vaikų globos namuose. Daugiau nei 90 proc. vaikų į šiuos globos namus patenka dėl tėvų alkoholizmo ir dėl to atsirandančios nepriežiūros.

V. Adamkus Šilalėje taip pat apsilankė socialiai pažeidžiamose šeimose, susitiko su vietos bendruomenėse atstovais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.