Vėjo vartomi medžiai traiškė klaipėdiečių mašinas

Vakar popiet pajūryje sustiprėjęs vėjas gadino klaipėdiečių mašinas, vartė tvoras, draskė reklaminius stendus, sutrikdė Smiltynės perkėlos darbą, o į Klaipėdos uostą nebegalėjo įplaukti laivai.

Dieną, apie pusę trijų, Taikos prospekte už „Hansabanko” pastato išvirtęs didžiulis beržas prispaudė du „Audi” markės automobilius. Juos gerą valandą „vadavo” atvykę ugniagesiai.

1997 metų laidos „Audi A3” savininkė Asta Obekevičiūtė matydama, kas liko iš jos automobilio, džiaugėsi bent tiek, kad niekas tuo metu nesėdėjo automobilyje, ir tuo, kad kad jis apdraustas.

„Iš ryto atvažiavau į darbą ir pasistačiau mašiną. Buvau išvažiavusi tarnybiniu automobiliu – skambina bendradarbiai, sako tavo mašiną sudaužyta. Negalėjau net pagalvoti, kad ją gali prispausti medis”, – pasakojo banke dirbanti A. Obekevičiūtė.

Šalia jos automobilio stovėjusias naujutėlaites „Mazda” markės tarnybines mašinas beržo šakos tik šiek tiek apibraižė, vienai mašinai nudaužė veidrodėlį.

Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai bandė nustatyti, kam priklauso antroji beržo suknežinta „Audi”. Susirinkę smalsuoliai svarstė, kad mašina jau nebepataisoma – stogas suplotas tarsi blynas.

Vakar ugniagesiai važiavo ir į Verpėjų gatvę, kur taip pat išvirtęs medis užtvėrė važiuojamąją dalį. Laimei, šis medis krisdamas nieko nekliudė ir nesužeidė.

„Manau, kad šiandien dar ne vienas medis lūš. Būtina juos labiau genėti”, – replikavo vienas ugniagesys.

Dėl sustiprėjusio vėjo, gūsiais siekiančio 24 metrus, vakar nuo 12.30 val. nebedirbo senoji perkėla. Naujojoje Smiltynės perkėloje plaukiojo tik naujasis keltas „Baltija”. Pasak perkėlos dispečerės Rasos Auškalnienės, vienintelis keltas dirbo be perstojo, todėl didesnių automobilių eilių nesusidarė.

„Prognozuojama, kad šeštadienį vėjas sieks 12-17 metrų per sekundę. Jei prognozės pasitvirtins, senoji perkėla galės atnaujinti veiklą”, – svarstė dispečerė.

Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovės Jolantos Tarasevičienės, vakar buvo apribota laivyba ir uoste. Kol nurims vėjas, laukė tik vienas laivas – „Granitnyj bereg” su šaldytos mėsos kroviniu.

„Apie 19 valandą laukiame dar trijų konteinerinių laivų. Kol kas nežinia, ar jie galės įplaukti. Tai priklausys nuo to, ar uosto kapitonas, įvertinęs oro sąlygas, duos atskirą leidimą”, – vakar popietę sakė J. Tarasevičienė.

Stiprus vėjas vakar sutrikdė ir kranininkų veiklą. Pasak bendrovės „Klaipėdos kranai” atstovo Rimo Urbonavičiaus, vakar nedirbo didžioji dalis Klaipėdoje stovinčių aukštuminių kranų.

Smarkus vėjas vakar siautėjo ir kaimyninėse šalyse. Penktadienį iš Atlanto į Kaliningrado sritį smarkų vėją atnešus ciklonas, nutrauktas darbas šio Rusijos regiono jūrų uostuose.

Vietos žvejybos ir prekybos uostų dispečeriai sakė, kad saugumui užtikrinti portaliniai kranai buvo pritvirtinti pagal vadinamąjį audros variantą, nutraukti krovimo darbai prieplaukose. Kaliningrado jūrų kanalas laikinai buvo uždarytas laivybai.

Vėjo greitis Kaliningrade gūsiuose dieną siekė 18-20 metrų per sekundę.

Kaimyninės Latvijos Ventspilio ir Liepojos uostuose taip pat buvo apribota laivyba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.