„Statoil“ Lietuvoje įsigijo naftos produktų terminalą

Šiandien bendrovė „Lietuva Statoil” pasirašė sutartį su didmeninės naftos produktų prekybos įmone „Okseta” dėl naftos produktų terminalo įsigijimo. Šiam susitarimui „Lietuva Statoil” prieš mėnesį gavo Konkurencijos tarybos leidimą. Pagal sutartį, „Lietuva Statoil” terminalo operatoriumi taps nuo sausio 1 dienos.

„Statoil” Lietuvoje iki šiol nuomojosi naftos produktų terminalus, tačiau dabar nusprendė įsigyti nuosavą, bendrovės plėtros perspektyvas atitinkantį terminalą. „Šis terminalas yra didesnis, turintis daugiau saugyklų nei tie, kuriuos nuomojome anksčiau. Visas kuro rūšis dabar laikysime viename terminale ir galėsime lanksčiau ieškoti reikiamo kuro tiekimo alternatyvų. Be to, turėsime galimybių šį terminalą plėsti,” – įsigijimo priežastis komentavo „Lietuva Statoil” Pardavimų ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Pasak S. Mačiuko, įsigytas 8 tūkst. tonų talpos naftos produktų terminalas yra Vilniuje. Jame yra įdiegta naujausia garų surinkimo technologija, taip pat šiuolaikinė benzino ir dyzelino maišymo su įvairiais kurą gerinančiais priedais sistema. „Lietuva Statoil” terminale planuoja papildomai įrengti naują automatizuotą ir efektyvią logistikos sistemą.

„Atnaujintą terminalą ketiname atidaryti kitų metų ankstyvą pavasarį. Tai bus vienas iš moderniausių terminalų Baltijos valstybėse, atitinkantis visus „Statoil” kokybės standartus. Ateityje jis bus integruojamas į tarptautinį „Statoil” terminalų tinklą,” – teigė S. Mačiukas.

Tarptautinei naftos ir dujų kompanijai „Statoil” priklausanti bendrovė „Lietuva Statoil” yra viena iš Lietuvos mažmeninės prekybos degalais lyderių, šalyje investavusi virš 321 mln. litų. Šiuo metu Lietuvoje yra 59 pilno aptarnavimo „Statoil” degalinės, taip pat veikia 6 bendrovės „Lietuva Statoil” valdomos automatinės degalinės „1–2–3”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.