“Ryanair” plečia maršrutus

Kauno oro uoste keleivių daugėja sparčiausiai šalyje

Vakar Kauno oro uoste pristatytas naujas aviakompanijos „Ryanair” maršrutas. Dabar ji keturis kartus per savaitę keleivius skraidins į Frankfurto (Vokietija) Hano oro uostą.

Didelė įtaka turizmui

Airijos aviakompanija „Ryanair” iš Kauno oro uosto pradėjo skraidyti pernai. Pirmiausia buvo atidarytas maršrutas į Londoną. Dabar su pigių skrydžių aviakompanija taip pat galima nuskristi į Stokholmą (Švedija), Dubliną (Airija), Liverpulį (Didžioji Britanija) ir Frankfurtą (Vokietija). Iš Kauno į Bilundą (Danija) nuo gegužės mėnesio keleivius skraidina aviakompanija „DOT LT”.

Aviakompanijos „Ryanair” vadovas Šiaurės Europos šalims Vilhelmas Hamiltonas sakė, kad ši bendrovė turi didelę įtaką turizmui ir visai šaliai. „Prognozuojame, kad kitais metais į Kauną atvyks 370 tūkst. keleivių, per savaitę čia leisis 52 lėktuvai. Į jūsų šalį atvyks apie 124 tūkst. turistų. Jie vidutiniškai Lietuvoje išleidžia 1032 litus, per metus susidarys 128 mln. litų”, – sakė V.Hamiltonas.

Didelę dalį atvykstančiųjų sudaro lietuviai, gyvenantys užsienyje. „Jie taip pat čia išleidžia pinigus, tam tikra prasme yra turistai”, – pusiau rimtai kalbėjo V.Hamiltonas.

Didelis augimas

Anot Kauno oro uosto generalinio direktoriaus Kęstučio Cucėno, šiemet per devynis mėnesius iš Kauno skrendančių keleivių, palyginti su praėjusiais metais, padaugėjo net 4 kartus. „Tai yra labiausiai besiplečiantis oro uostas Lietuvoje”, – teigė jis.

Pernai Kaune buvo aptarnautas rekordinis keleivių skaičius per visą oro uosto gyvavimo laiką – daugiau nei 77 tūkst. Šiemet vien per liepos mėnesį oro uostas aptarnavo daugiau nei 25 tūkst. keleivių – tai yra beveik tiek pat, kiek per visus 2004 metus. Oro uostas tikisi naujų maršrutų plėtros ir kitais metais.

Naują maršrutą išbandė ministras

Naujuoju maršrutu vakar į Vokietiją išskrido ūkio ministras Vytas Navickas, kuris kartu su delegacija Maince dalyvaus Lietuvos ir Vokietijos turizmo kontaktų mugėje. Šiame renginyje dalyvaus apie 50 abiejų šalių įmonių.

Mugę atidarysiantis ūkio ministras susitiks ir su Reinlando – Pfalco žemės ekonomikos, transporto, žemės ūkio ir vynininkystės ministru Hendriku Heringu. Susitikime planuojama aptarti dvišalius ekonominius bendradarbiavimo santykius.

Ministro susitikime su Lietuvos turizmo verslo atstovais bus kalbama apie turizmo verslo plėtrą, nacionalinę paramą dalyvaujantiesiems tarptautinėse konferencijose, parodose ir kt. Ministras taip pat dalyvaus iškilmingame naujojo Rytų ir Vidurio Europos šalių verslo centro pastato atidaryme, lankysis Reinlando-Pfalco kompanijose.

Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos turizmo rinkų. Atvykstančių į Lietuvą vokiečių turistų kasmet daugėja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.