Kvaišalų platinimu kaltinamas suimtasis liko be džiovintų kanapių

Dar vienam Šiaulių tardymo klientui neteks laiko už grotų stumti traukiant suktinę su „žole”. Antradienį suimtajam perduoti atneštame maisto siuntinyje aptikta, kaip įtariama, narkotinės medžiagos – džiovintų kanapių ir jų dalių. Apie šeši gramai šių kvaišalų buvo paslėpti cigaretėse.
Spalio 24 dieną į Šiaulių tardymo izoliatorių atėjęs vaikinas paprašė vienam suimtajam perduoti siuntinį. Užpildęs prašymą ir pateikęs asmens tapatybės kortelę panevėžietis 20 metų Laurynas N. padavė krepšį su įvairiais maisto produktais bei cigaretėmis.
Siuntinyje buvo mėsos gaminių, bandelių, medaus, tačiau lauknešėlį tikrinusį prižiūrėtoją ypač sudomino cigaretės „Winston” – jose paslėptus kvaišalus perduoti mėgina ne vieno suimtojo bičiuliai. Vienoje cigaretėje prie filtro aptikus augalinės medžiagos, nepanašios į tabaką, teko tikrinti visas. Žalios spalvos medžiagos rasta keturiolikoje iš 200 cigarečių. Specifinį aštrų kvapą sunku su kuo nors sumaišyti: pareigūnai įtaria, jog tai narkotinė medžiaga – džiovintos kanapės ir jų dalys. Kvaišalai svėrė apie šešis gramus.
Maisto produktai bei cigaretes buvo atgabenti telšiškiui 28 metų Mindaugui S. Praeityje tris kartus teisto, o šiuo metu kvaišalų platinimu kaltinamo vyro suėmimą Klaipėdos miesto apylinkės teismas rugpjūčio pabaigoje sankcionavo trims mėnesiams.
Aptiktuosius kvaišalus bei juos atnešusį vaikiną išsigabeno Šiaulių miesto 1-ojo policijos komisariato pareigūnai. Pagal susitarimą su miesto apylinkės prokuratūra, panašiais į šį atvejais ikiteisminis tyrimas pavedamas policijos tyrėjams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.