JAV gąsdinama susprogdinti stadionus

Praėjusį savaitgalį grasinta susprogdinti net 7 JAV amerikietiškojo futbolo stadionus, tačiau taip neatsitiko

Internete pasirodę grasinimai susprogdinti stadionus pasirodė esą tik apgaulė. Federalinis tyrimų biuras (FTB) išsiaiškino, kad tai buvo tik susirašinėjimo lenktynės.

Baisiausias gąsdinimas

Grasinimai susprogdinti stadionus pasirodė praeitą savaitę viename interneto tinklalapyje. Žmogus, pasivadinęs „javness”, pranešė, kad sunkvežimiai su radiologinėmis bombomis atakuos Niujorko, Majamio, Atlantos, Sietlo, Hiustono, Klyvlendo ir Ouklando stadionus, o kaltę už tai prisiims Osama bin Ladenas.

FTB išsiaiškino, kad tai buvo tik dviejų žmonių susirašinėjimas internetu. „Tai buvo tik apgaulė. Aistruoliai gali nusiraminti ir nebesibaiminti eiti žiūrėti savo mėgstamų komandų varžybų”, – tvirtino Richardas Kolko, FTB Vašingtono skyriaus vadovas.

Po kelių dienų buvo pagautas ir pranešimus rašęs žmogus. FTB agentas, neatskleidęs savo pavardės, nes tyrimas dar vyksta, sakė, kad Milvokio gyventojas prisipažino rašęs šiuos grasinimus, bet tai tebuvo tik „žodžių dvikova” su Teksaso valstijos gyventoju. Abu vyrai varžėsi dėl to, kas parašys šiurpiausią grasinimą. Teksasietis patvirtino šią versiją, bet FTB agentai vis tiek konfiskavo abiejų vyrų kompiuterius.

Grasinimų neišsigando

Kol kas pareigūnai dar nenusprendė, kokie kaltinimai bus pateikti 20 metų vyrui. „Tą žmogų mes jau paleidome, tačiau tai nereiškia, kad jis nebus nubaustas”, – teigė FTB agentas Douglasas Porrini.

FTB teigia, kad grasinimų rimtai nevertino nuo pat pradžių. „Į internete pasirodžiusią informaciją mes žiūrėjome su dideliu skepticizmu. Be to, tie grasinimai pasirodė nepatikimi”, – pareiškė nacionalinio saugumo departamento vadovas Russas Knocke.

FTB vis dėlto įspėjo miestų, kurie buvo minimi grasinimuose, vadovybes, Nacionalinę studentų sporto asociaciją (NCAA) ir Nacionalinę futbolo lygą (NFL).

Amerikietiško futbolo Hiustono „Texans” komandos viceprezidentas viešiesiems ryšiams Tony Wyllie sakė, kad susisiekė su NFL vadovybe dėl to, kad būtų padidinta apsauga.

„Jau keletą metų laukiau, kad taip gali atsitikti. Dabar mums viską reikia išmesti iš savo galvos, – teigė Indianapolio „Colts” vyriausias treneris Tony Gundy. – Turime leisti apsaugos darbuotojams dirbti savo darbą, o mes turime savo darbą. Pasitikime savo apsauga”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.