Neringos statybų prižiūrėtojas nemalonumų išvengė

Su nusikalstamomis grupuotėmis sietam, teistam ir kalėjime sėdėjusiam Algirdui Vaivadai praeities šešėliai netrukdys kontroliuoti statybų Kuršių nerijoje

Klaipėdos apskrities viršininko Vytauto Rinkevičiaus įsakymu rugsėjį sudaryta komisija turėjo išsiaiškinti, ar Teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros skyriaus specialistas Algirdas Vaivada tinkamas eiti pareigas. Toks klausimas iškilo, kai žiniasklaida paviešino kai kuriuos Vaivados praeities faktus.

Į atsakingą postą Klaipėdos apskrities administracijoje Vaivada buvo priimtas konkurso tvarka. Tiesioginis jo viršininkas Aloyzas Norvilas, minėto skyriaus vedėjas, teigė, kad dalyvaudamas konkurse Vaivada nuslėpė detales apie savo teistumą.

Kilus skandalui ir buvo sudaryta komisija. Tačiau Vaivados įgaliojimai tikrinimo laikotarpiu nebuvo sustabdyti. LŽ kalbintas Vaivada prisipažino, kad niekas iš komisijos narių jo neklausinėjo apie praeitį, tik paprašė pateikti kai kurių dokumentų kopijas. Vaivada komisijai pateikė su savo teistumu susijusią bylą. Jis tvirtina 2003-iaisiais buvęs teistas už savavaldžiavimą, teistumas esą seniai išnykęs. Pasak Vaivados, nusikaltimas buvęs nesunkus, todėl fakto apie teistumą prieš pradėdamas tarnybą jis nedeklaravo. Daugiau niekas Vaivados ramybės netrikdė.

Komisija darbavosi mėnesį. Klaipėdos apskrities viršininko administracijos sekretoriaus Vaidoto Linkaus teigimu, komisija negalėjo paskelbti išvadų anksčiau, nes nebuvo gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos atsakymo į savo paklausimą apie Vaivadą.

Praėjusį pirmadienį toks atsakymas buvo gautas. Jame apskrities valdininkai neįžvelgė nieko, dėl ko Vaivada negalėtų tęsti savo darbo. Komisija šiuo metu nemato pagrindo drausti Vaivadai dirbti, todėl tyrimą laikinai sustabdė. Ji yra pateikusi paklausimą ir Valstybės saugumo departamentui (VSD), tačiau atsakymo kol kas negavo. Jei VSD išvados Vaivadai bus nepalankios, komisija atnaujins tyrimą.

Vaivada nusikaltėlių pasaulyje esą žinomas Raudonikio ir Karlsono pravardėmis. Pirmą kartą į teisėsaugininkų akiratį jis pateko prieš dešimtmetį, įtarus, kad vyras gali vadovauti Šilutėje ir gretimuose rajonuose siautėjusiai reketininkų gaujai.

Su tamsia praeitimi Vaivadą mėginama sieti ir dabar – esą už jo gali stovėti asmenys, siekiantys įteisinti nelegalias statybas Neringoje. Tokias kalbas pats Vaivada vadina kliedesiais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.