Prancūzai nesilaiko sutartyje numatyto termino

Spalio pradžioje žadėję pristatyti naują Kauno arenos projektą, potencialūs investuotojai dabar jau kalba apie lapkritį

Rugpjūčio pradžioje Prancūzijos kompanijai „Bouygues batiment international” Savivaldybė avansu pervedė 492 tūkstančius litų. Prancūzai įsipareigojo per devynias savaites parengti ir pateikti naująjį sporto rūmų projektą. Šis terminas jau baigėsi, tačiau Savivaldybė minėto dokumento neturi.

„Mums projekto nepateikė, tačiau kol kas mes sumokėjome tik avansinį mokestį. Likusi suma bus išmokėta, kai gausime projektą”, – tikino Savivaldybės sudarytos derybų grupės koordinatorius Kęstutis Kriščiūnas.

Planuojamas uždaras pristatymas

Vakar į Lietuvą atvykęs Prancūzijos kompanijos atstovas Žakas Peletjė šiandien žada susitikti su derybų grupės nariais, „Žalgirio” atstovais bei apsilankyti Nemuno saloje.

„Projekto jis dar neatvežė. Kiek man žinoma, spalio 28 dieną „Žalgirio” klubo patalpose turėtų būti surengtas uždaras pristatymas, kuris taptų generaline repeticija prieš šį projektą pateikiant architektams ir visuomenei”, – tvirtino K.Kriščiūnas.

Iš pradžių prancūzai žadėjo projektą visuomenei pristatyti rugsėjo pabaigoje ar spalio pradžioje. Vėliau kalbėta apie šią savaitę. Dabar jau susidaro įspūdis, kad viskas perkeliama į lapkritį.

Numatyti konkretūs darbai

Kauno politikai birželį skubos tvarka pritarė, kad su prancūzais būtų pasirašyta 1,2 milijono litų vertės parengiamųjų projektavimo darbų sutartis. „Bouygues batiment international” įsipareigojo parengti vietovės planą, sporto rūmų salių išdėstymo planą, pateikti dokumentus, kaip atrodys sporto rūmų fasadas ir atlikti kitus darbus.

Viskam buvo skirta devynios savaitės. Per paskutines dvi savaites visi dokumentai privalėjo būti pateikti Savivaldybės atstovams ir Vyriausybei.

„Kiek man žinoma, projektas buvo koreguojamas, atsižvelgiant į „Žalgirio” pageidavimus. Tai – viena priežasčių, kodėl darbai užsitęsė, tačiau artimiausiu metu projektas bus pristatytas”, – tikino K.Kriščiūnas.

Nemuno saloje planuojamiems statyti sporto rūmams Vyriausybė praėjusią savaitę suteikė nacionalinės svarbos objekto statusą.

Bus pasikeitimų derybų grupėje?

Derybų grupės vadovas, Kauno mero pirmasis pavaduotojas Antanas Balutis teigė, kad šiandien su Prancūzijos kompanijos atstovais bus kalbama, kodėl užtruko projektavimo darbai.

„Negerai, kad nesilaikoma termino. Sutartyje yra numatyti tam tikri saugikliai, tačiau pirmiausia norime išgirsti prancūzų paaiškinimus. Manau, kad jie tiesiog apsiskaičiavo ir neįvertino darbų sudėtingumo”, – teigė vicemeras.

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas patvirtino, kad jau rengiami dokumentai ir kad jis ketina dalyvauti derybose su prancūzais. „Man koncesijos sutartį teks pristatyti miesto Tarybai, o vėliau ir ją pasirašyti. Negerai, kad iki šiol šiame procese nedalyvavau. Dabar man sunkoka komentuoti įvairius niuansus”, – teigė direktorius. Iki šiol derybų grupėje dirbo Savivaldybės administracijos pavaduotojas Robertas Stanionis. Neatmetama galimybė, kad artimiausiu metu bus permainų derybininkų gretose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.