Indai domisi Kaunu

Dvi dienas Kaune vieši vienos Indijos apygardos verslininkų, daug pasiekusių žmonių klubo „Rotary” delegacija, vadovaujama Indijos atestuoto finansų patarėjo Shyamo Sundaro Jaisingho.

Vakar atvykę į Kauną indai iš pradžių apsilankė Prisikėlimo bažnyčioje, pasivaikščiojo Laisvės alėja, po to susitiko su miesto Savivaldybės atstovais. Vicemeras Antanas Adolfas Balutis svečius pasveikino, kad jų šalies gyventojų skaičius perkopė bilijoną. „Mes seksime jūsų pavyzdžiu”, – žadėjo politikas.

Indai, pristatydami savo šalį, šoko, rodė filmą su šalies vaizdais ir faktais. Azijos milžinė yra ne tik antra pasaulyje pagal gyventojų skaičių, bet ir pati jauniausia valstybė. Septyniasdešimt procentų gyventojų dar neatšventę savo 35-ojo gimtadienio. Svečiai neminėjo, kad taip yra dėl trumpos gyvenimo trukmės, kurią nulemia skurdas.

Pasak indų, 100 iš 500 sėkmingiausių pasaulyje kompanijų yra įsikūrusios Indijoje. Ši šalis yra tarp pirmaujančių pasaulyje pagal mokslininkų, inžinierių skaičių, traktorių, sunkvežimių gamybą, farmacijos pramonės apimtis.

Svečiai vizito metu nori užmegzti ryšius su Lietuva, daugiau sužinoti apie jos tradicijas, kultūrą, gyvenimą. Šiandien jie lankysis banke „Snoras”, firmoje „Mentora”, M.K.Čiurlionio dailės muziejuje.

Viena delegacijos narių žurnalistė Alafija Zojaba sakė, kad Indijos žiniasklaidoje informacijos apie mūsų šalį pateikiama labai mažai. „Neprisimenu, kada paskutinį kartą apie ją buvo kalbama”, – teigė A.Zojaba.

Indai jau aplankė Alytų, Vilnių. Svečius Kaune globoja Kauno „Rotary” klubo „Romuva” nariai. Rytoj indai vyks į Klaipėdą. Šio Indijos „Rotary” klubo nariams tokios pažintinės kelionės į užsienį yra tradicinės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.