Panemunės gyventojai egzaminavo valdininkus

Savivaldybės atstovai žada atgaivinti buvusį paplūdimį

Panemunės bendruomenės centro atstovai, penktadienio vakarą susitikę su Savivaldybės administracijos darbuotojais, bandė išsiaiškinti, ką planuojama daryti buvusio paplūdimio ir stovyklos „Trimitas” teritorijose. Valdininkų paaiškinimai neįtikino gyventojų, todėl jie gana emocingai reiškė savo nuomonę.

Privatizacija sustabdyta

„Kauno diena” rašė apie Savivaldybės administracijos darbuotojų ir kai kurių politikų užmojus privatizuoti A.Smetonos alėjoje 4-uoju numeriu pažymėtą statinį. Buvusiame Panemunės paplūdimyje net žadėta suformuoti 20 arų sklypą.

Po publikacijos ir bendruomenės atstovų pareikštų priekaištų šis statinys nebuvo įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą.

„Dabar žadame suformuoti apie hektaro dydžio sklypą ir įteisinti paplūdimį. Minėtas statinys bus sudėtinė jo dalis. Jame galima įrengti tualetus, persirengimo kabinas, dušus”, – teigė Urbanistikos skyriaus vedėjas Nerijus Valatkevičius. Dabar šioje teritorijoje yra numatyta rekreacinė jos paskirtis.

Prabilo apie nuomą

Penktadienio vakarą susitikime su Panemunės gyventojais dalyvavę Savivaldybės atstovai užsiminė, kad ateityje šis paplūdimys gali būti išnuomotas privačiai bendrovei. Vietos gyventojams tai sukėlė nemažai įtarimų.

„Po to, kai Panemunėje buvo užtverta viena gatvė, miesto Taryba nesu linkusi tikėti”, – replikavo viena gyventoja. „Išnuomos 99-eriems metams, o paskui verslininkai pakeis paskirtį. Žinome tokių atvejų”, – jai pritarė kita panemunietė.

Kai kurie gyventojai siūlė apleistą statinį nugriauti. Valdininkų teigimu, jeigu šis statinys bus nugriautas, nepavyks atgaivinti Panemunės paplūdimio. „Keliami tam tikri reikalavimai, todėl be statinio paplūdimio statuso negalėsime suteikti”, – tikino N.Valatkevičius.

„Mums tiesiog trūksta informacijos, todėl ir pradėjome jaudintis dėl Panemunės paplūdimio ateities. Kelia nerimą ir užuominos apie neva čia žadamą įrengti kavinę. Prisiminkime „Unijos” pavyzdį. Čia veikė restoranas, o dabar statomi daugiabučiai. Be to, nenorime, kad paplūdimys virstų silpnavalių žmonių girdykla”, – teigė Panemunės bendruomenės centro pirmininkas Gediminas Žukauskas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Alfonsas Jarušauskas tikino, kad gyventojų priekaištai nepagrįsti. „Rengdami paplūdimio detalųjį planą mes norime šią teritoriją pritaikyti visuomenės poreikiams ir ją įteisinti”, – tvirtino jis.

Buvusios stovyklos ateitis – miglota

Panemunės bendruomenės centro atstovams kilo įtarimų ir dėl Vaidilos gatvėje 27-uoju numeriu pažymėtos buvusios stovyklos „Trimitas” ateities.

Šioje teritorijoje yra nemažai menkaverčių statinių, o jau paskelbta apie rengiamą detalųjį planą.

Urbanistikos skyriaus vedėjas N.Valatkevičius negalėjo pasakyti, kokio dydžio sklypas bus suformuotas šioje teritorijoje. Savivaldybės atstovai taip pat nepateikė informacijos ir ką ketinama daryti buvusios stovyklos pastatuose.

Vietos gyventojams kilo įtarimų, kad statiniai gali būti parduoti. Kol kas dauguma statinių priklauso Savivaldybei. Parduotas vos vienas butas.

Susitikime gyventojai domėjosi ir Panemunės miško parko ateitimi. „Kaip žinote, Seimas priėmė įstatymo pataisas, kad miško parkuose žemė būtų grąžinama savininkams. Prezidentas šių pataisų kol kas nepatvirtino. Kiek man žinoma, Panemunės miško parke yra vietų, kurios anksčiau buvo privačios”, – sakė N.Valatkevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.