Songaila praleis sezono pradžią

Per pasaulio vyrų krepšinio čempionatą nugaros traumą patyręs Darius Songaila praleis naujojo NBA sezono startą

Vašingtono „Wizards” ekipos gerbėjai, norintys išvysti naujo ekipos pirkinio Dariaus Songailos žaidimą, turės palūkėti. Vasarą penkerių metų 23 milijonų JAV dolerių vertės sutartį su „Wizards” sudaręs Songaila dėl nugaros traumos praleis naujojo NBA sezono pradžią. Komandos gydytojai prognozuoja, kad puolėjas iš Lietuvos negalės rungtyniauti maždaug pusantro mėnesio, tačiau tikslios datos, kada lietuvis grįš į aikštelę, negali pasakyti niekas.

„Kada grįšiu į aikštelę, turėtumėte klausti komandos gydytojų arba trenerių. Jie turėtų geriau žinoti, kada galėsiu žaisti. Neseniai man buvo atlikti tyrimai, o sprendimą priims gydytojai”, – teigė Songaila.

Lietuvis nugaros traumą patyrė per pasaulio pirmenybes Japonijoje, bet tuomet apie sužeidimą niekas nekalbėjo. Treniruotis visa jėga Songaila negali nuo „Wizards” treniruočių stovyklos pradžios, o apie tai, kad 204 cm ūgio puolėjas praleis sezono pradžią, „Wizards” prakalbo jau anksčiau. Klubo vadovai mano, kad Songaila veikiausiai praleis ilgą laiko etapą. Galbūt lietuvis į aikštę grįš tik po Padėkos dienos, kuri JAV švenčiama lapkričio 23-iąją. Taip ketvirtadienį teigė komandai artimi šaltiniai. Šaltinis taip pat tvirtino, kad reabilitacija nesiklosto taip, kaip buvo tikimasi.

„Jaučiu skausmą, bet jis manęs nekamuoja nuolat, – teigė 28 metų lietuvis. – Be abejo, gera būti namie, tačiau esu nusiminęs, kad negalėjau būti su komanda per pasirengimo naujajam sezonui stovyklas”.

Į „Wizards” komandą lietuvis persikėlė praėjusią vasarą, iki tol jis atstovavo Čikagos „Bulls” klubui.

Kol Songaila gydosi traumą, kiti „lietuviški” NBA klubai tęsia priešsezoninių mačų maratoną. Antrą pergalę po trijų nesėkmių iš eilės iškovojo Šarūno Jasikevičiaus Indianos „Pacers” klubas, jis namie 109:96 įveikė Šarlotės „Bobcats”. Lietuvis nugalėtojams pelnė 5 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo vieną kamuolį, blokavo varžovo metimą ir du kartus prasižengė. Per 25 minutes Jasikevičius pataikė vieną tritaškį iš 3-ų ir vieną dvitaškį iš 3-ų.

„Bulls” su Martynu Andriuškevičiumi išvykoje net 99:67 sutriuškino San Antonijaus „Spurs”. Lietuvio sąskaitoje – 2 (tritaškiai 0/1, dvitaškiai 1/4) taškai, 2 sugriebti kamuoliai, 1 blokuotas metimas ir 1 klaida per 14 minučių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.