Atvykęs prisipažinti – į prokuratūrą nepateko

Kaune praėjusį trečiadienį įvykęs susišaudymas virto nemenku skandalu. Paaiškėjo, kad prisipažinti dėl žmogžudystės atėjęs Tomas Genevičius buvo tiesiog išprašytas iš prokuratūros.

Tuomet jis nuvažiavo į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą, ir ten pareigūnai jo kalbas įvertino rimtai. Prokurorai teisinasi, kad Genevičių pasitikęs budėtojas nėra pareigūnas.

Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Algirdas Aleksandras Čiurlys vakar popiet paaiškino prokuratūros poziciją dėl šio incidento. Pasak Čiurlio, jau po darbo valandų į prokuratūrą atėjęs vyras iš tiesų pareiškė nužudęs žmogų. Tačiau, pasak tuo metu budėjusio Gintauto Bacevičiaus, vyriškis nepanėšėjo į nusikaltėlį, nebuvo susijaudinęs, atrodė tarsi pokštaujantis, todėl jam buvo pasiūlyta kreiptis į policiją.

Čiurlio teigimu, po kruvino incidento buvo praėjusios vos kelios valandos, tad informacija apie nužudymą studentų miestelyje dar nebuvo gauta. Prokuratūroje pradėtas tarnybinis patikrinimas, tačiau budėtojas Bacevičius jau pareiškė nebenorintis čia dirbti. Beje, artimiausiu metu žadama įvesti ir naują tvarką, kad po darbo valandų į prokuratūros patalpas niekas nebūtų įleidžiamas.

Kauno miesto apylinkės teismas, vakar išklausęs 35 metų įtariamojo Genevičiaus pasakojimą, iš dalies patenkino prokurorų prašymą ir leido vyriškį suimti 15 parų. Neoficialias duomenimis, įtariamasis tvirtina šovęs į Tomą Blažį, nes esą gynęs savo draugą Arvydą Budvytį. Šis per incidentą buvo sužeistas.

Genevičiaus draugė, žinoma sportininkė Marta Alešiūnaitė (kūno rengybos, vadinamojo fitneso, specialistė) vakar belaukdama jo teisme aiškino, kad vyriškis visada nešiojosi savigynai išduotą ginklą, net ir eidamas į treniruotes. Ji teigė nieko negirdėjusi apie Budvytį. Beje, šio namuose per kratą rasta daug ginklų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.