Žmones žalojantys keturkojai ginami šautuvu ir šakėmis

Uostamiesčio policija nesėkmingai kovoja su valkataujančių bei vaikus ir suaugusiuosius žalojančių šunų ordomis. Prieš porą dienų keturis vaikus ir dvi moteris sukandžioję keturkojai vis dar yra pas įtariamą šeimininką.

Vien spalio 17-ąją per tris valandas į Klaipėdos vaikų ligoninę atvežti net keturi valkataujančių šunų sukandžioti vaikai.

12-mečiams Baltijos prospekto gyventojams Mariui ir Sandrai bei jų bendraamžei Gudobelių gatvėje gyvenančiai Aistei šunys sukandžiojo blauzdas. 10-metei Taikos prospekto gyventojai Rūtai sukandžiotos ne tik kojos, bet ir ranka. Visi nepilnamečiai po medikų suteiktos pirmosios pagalbos išleisti gydytis namo.

Dieną prieš tai nuo tų pačių šunų nukentėjo dvi 42 ir 48 metų moterys.

Grasino „Nuarui”

Gyvūnų prieglaudos „Nuaras” darbuotojai pasakojo, jog žmonėms pavojų keliančius valkataujančius šunis po miestą jie vaikėsi net porą dienų.

Pulką Gedminų gatvėje ir Taikos bei Baltijos prospektų kiemuose pastebėtų, paskui rujojančią kalę laksčiusių šunų „Nuaro” darbuotojams buvo beveik pavykę sugauti. Tačiau šunų gaudytojams sutrukdė neblaivus vyriškis, Baltijos prospekte peiliu pradūręs jų automobilio padangas – po šio incidento „Nuaras” nebesivijo keturkojų.

Anot „Nuaro” administratorės Irinos Steponavičienės, darbuotojams pavyko susekti, kad šunys priklauso buvusiame Lypkių kaime, vienoje pašiūrėje, gyvenančiam Gerardui Firantui (gim. 1944 m.).

Nuvykus į Lypkius paaiškėjo, jog vyriškis gyvena su aštuoniais šunimis ir šuniukais. „Nuaro” darbuotojai įtarė, kad šunys galėjo aptvarą pralaužti ir nusigauti iki gyvenamųjų rajonų. G. Firantas nelauktų svečių į savo teritoriją neįsileido.

„Jis mums grasino mažo kalibro ilgavamzdžiu šautuvu su optiniu taikikliu. Iškvietėme policininkus, o juos išvydęs vyriškis šautuvą paslėpė ir lauke pasirodė su šake. Jis pareikalavo prokuroro sankcijos, todėl šunų konfiskuoti nepavyko”, – pasakojo „Nuaro” darbuotojas Algimantas Maslauskas, tikinęs, jog be apsaugos neketinantis kelti kojos į šio vyriškio teritoriją.

Terorizuoja žmones

Uostamiesčio Ekologinės policijos vyriausias specialistas Artūras Česnavičius sako, jog su G. Firanto šunimis kovojama jau ilgai. Esą vyras niekur nedirba ir neturi turto, tad skirtos baudos lieka nesumokėtos. Jų negali išieškoti ir antstoliai.

„Pagal Klaipėdos miesto savivaldybės taisykles žmogus gali laikyti ne daugiau dviejų šunų. Manau, jog pavojų žmonėms keliantys gyvūnai iš vyriškio bus paimti kitą savaitę.

Pernai buvome konfiskavę keturis G. Firanto šunis, tačiau jie sparčiai veisiasi, o vyras juos gina šakėmis”, – pasakojo pareigūnas.

Prieš penkerius metus tramdyti G. Firanto buvo iškviesti net rinktinės „Aras” vyrai. Tik tada nuo šungaudžių savo augintinius gynęs vyras numetė šakes ir pasidavė pareigūnams. Operacijos metu pareigūnai du šunis nušovė, kitus išsivežė gyvūnų globos tarnyba.

Anot kaimynų, iš neva iš Psichiatrijos ligoninės grįžęs vyras vėl užveisė šunyną. Lypkiškiai sako, jog G. Firanto šunys apkandžiojo jau ne vieną žmogų, tad jie bijantys į lauką išleisti vaikus, į ganyklas – gyvulius. Ir tai esą tęsiasi jau beveik dešimtmetį.

Savigynai – dalgis

G. Firantas „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog jo šunys niekur nebuvo dingę, tad pareigūnai juos norintys apkaltinti nebūtais nusikaltimais.

„Užvakar į mano namus veržėsi ne tik šungaudžiai, apsiginklavę švirkštais, bet ir policininkai. Aš nutariau nepasiduoti – užsidėjau šalmą, kad galvos nesumuštų, ir pasiėmiau šakę. Sušukau, jog į mano kiemą svetimiems galima įeiti tik parodžius prokuroro sankciją, ir jie pasitraukė. Jei būtų nepaklausę, planavau užsirakinti savo namelyje ir gintis dalgiu”, – pasakojo aštuonių šunų šeimininkas.

Jis tikina šunų pagalba saugantis aplinkui sodus turinčių žmonių turtą. Neva dėkingi kaimynai kas mėnesį jam surenkantys po 200 litų.

Anot G. Firanto, jis gyvenantis iš invalidumo pensijos, o šunims maisto ieškantis šiukšlių konteineriuose.

Žinoma asmenybė

Apie G. Firantą „Vakarų ekspresas” jau rašė prieš porą metų – spaudos dėmesio jis sulaukė jėga iš globos namų atsiėmęs savo nepilnamečius vaikus.

Sūnus ir dukra į juos pateko po to, kai dėl skolų šeima prarado uostamiestyje turėtą butą. Su tokia neteisybe nesutikęs vyras piketavo prie Savivaldybės, tačiau policijos vėl į valstybinę įstaigą išvežti vaikai nebuvo grąžinti.

Sukandžiotų – šimtai

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, per 9 šių metų mėnesius Klaipėdos mieste nuo gyvūnų nukentėjo ir į medikus kreipėsi 381 žmogus, pernai per tą patį laikotarpį – 424.

Nežinomi gyvūnai šiemet sukandžiojo 151 asmenį, iš jų nuo pasiutusių gyvūnų nukentėjo 51 žmogus. Profilaktinis gydymas nuo pasiutligės skirtas 247 miesto gyventojams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.