Priepuolis areštinėje apnuogino opią problemą

Vakar naktį į Kauno policijos areštinę kviesta greitoji medicinos pagalba. Jos prireikė prieš pusdienį sulaikytam įtariamajam nužudymu.

Prieš „nuleidžiant į rūsį”, šio 43-ejų metų aleksotiškio A.L. klausta, kokiomis ligomis jis serga. Įtariamasis dvigubai vyresnio kaimyno nužudymu paminėjo epilepsiją.

„Nieko naujo, kad patekdami pas mus laisvėje diena iš dienos geriantys įtariamieji įvairiais nusikaltimais staiga prisimena, kad jie – ligoniai”, – ironizavo areštinės darbuotojai, neslėpdami, kad laukia dėl šio įvykio tarnybinio patikrinimo. Į dvivietę kamerą patalpintam A.L. prieš vidurnaktį prasidėjo priepuolis.

Krisdamas jis prasiskėlė galvą į kameros sieną. Teigiama, kad šį kartą užteko pirmosios greitosios pagalbos medikų pagalbos. Sutvarsčius galvą, A.L. vėl grąžintas į areštinę.

Kauno vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo pareigūnai jį sulaikė, tirdami mįslingas senyvo amžiaus aleksotiškio žūties aplinkybes. Kaip „Kauno diena” jau rašė, apeliuodama į visuomenės pagalbą, senuko lavonas aptiktas prieš kelias savaites pievoje ties Veiverių gatvės 13-uoju namu. Dėl to, kas jam galėjo nutikti, keltos dvi prielaidos: arba nužudytas, arba mirtinai sužalotas eismo įvykio metu.

Atlikus palaikų skrodimą, patvirtinta tik tai, kad mirties priežastis – patirta galvos trauma. Tačiau, kokiomis aplinkybėmis ji patirta, neatsakyta. Paskirti papildomi tyrimai. Jų atsakymo lig šiol nėra.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai tikina tebetikrinantys visas įmanomas versijas. Tyrimą apsunkina tai, kad velionis gyveno vienas. Jo asmenybė, kaip jau rašyta, taip pat nustatyta tik po pusantros paros, nešiojant velionio nuotrauką po visą mikrorajoną.

Nors dar neatmesta ir antroji prielaida, kad senuką galėjo sužaloti vilkikas, kurio vairuotojas vėliau atvilko užmuštojo kūną į pievą, A.L. sulaikytas tiriant nužudymo (buitinio konflikto metu ar turint tikslą apiplėšti) versiją. Kaimynų teigimu, šis jaunas vyras po šio įvykio geria tiesiog „juodai”, nors nebuvo didelis abstinentas ir anksčiau.

Redakcijos duomenimis, po epilepsijos priepuolio, kuris, dar neaišku, ar nebuvo suvaidintas, A.L. ketinama paleisti. Ar tik dėl turimos ligos, neatsakyta.

„Vienintelė išeitis priimant tokius ligonius – guldyti juos į minkštą lovą ir pririšti, kad neiškristų”, – ironizavo šio įvykio kontekste areštinės darbuotojai. Pastarųjų teigimu, panaikinus Kaune blaivyklą, panašių į vakar naktį nutikusį atvejį areštinėje padaugėjo. Tai siejama su tuo, kad veikiant blaivyklai, neblaivūs, kaip ir nuo kitų medžiagų apsvaigę asmenys, į areštinę nebūdavo priimami, net turint įtarimų apie jų padarytus nusikaltimus. Tokie buvo įstatymai, teigę, kad girti asmenys turi būti blaivinami blaivyklose. Šias panaikinus, pakeisti ir įstatymai, padarę situacijos įkaitais ne tik gydymo įstaigų priėmimo skyrius, bet ir policijos areštines.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.