Advokatė pamokyta etikos

Vilniaus apygardos prokuratūra didelio kiekio narkotikų platinimo byloje nušalino advokatę, kuri gindama savo klientę galėjo daryti poveikį kitam įtariamajam

Vilniaus advokatei Gintarei Leškevičienei nurodyta laikytis advokato etikos. Tokį sprendimą Lietuvos advokatūros taryba priėmė gavusi Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą apsvarstyti advokatės elgesį.

Pasak prokurorų, tiriant narkotikų platintojų bylą buvo gauta duomenų, jog advokatė galėjo siekti sušvelninti savo ginamosios padėtį. Rugpjūčio pabaigoje pareigūnai viename sostinės Didlaukio gatvės butų pas 21 metų Justę Šlapakauskaitę rado 2,303 gramo heroino. Toks šių kvaišalų kiekis jau laikomas dideliu.

Narkotikų moteris su savo draugu įsigijo už 3200 litų. Vėliau dalį jų Šlapakauskaitė įtariama pardavusi, tačiau vieno sandorio metu buvo sulaikyta. Įtariamoji pareigūnus tikino, jog prekyba neužsiima – didelį kiekį heroino laikė savo reikmėms, nes jau kurį laiką vartoja narkotines medžiagas.

Šlapakauskaitę gynė advokatė Leškevičienė, ji, kaip įtariama, bendravo su kitu byloje figūruojančiu įtariamuoju ir bandė daryti poveikį savo ginamosios naudai. Gavę šią informaciją prokurorai advokatę iš karto nušalino nuo bylos.

Leškevičienė su Vilniaus apygardos prokuratūros sprendimu nesutiko ir jį apskundė. „Teismas nenustatė, kad būčiau dariusi poveikį, – LŽ sakė advokatė. – Tačiau savo sprendime nurodė, kad esant tokiai situacijai būtų teisingiau, jei byloje nedalyvaučiau. Manau, tai prokurorų žaidimai, todėl Šlapakauskaitės nebeginu”.

Lietuvos advokatų tarybos pirmininkas Rimas Andrikis tvirtino, kad drausmės byla Leškevičienei nebuvo iškelta, tačiau jai nurodyta laikytis advokato etikos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.