Treneris nusivylė komandos pasirengimu

Prie Elektrėnų „Energijos” ledo ritulio ekipos vairo sugrįžęs Dmitrijus Medvedevas liko labai nepatenkintas žaidėjų požiūriu į darbą ir prastu fiziniu pasirengimu

Elektrėnų „Energija” per tarptautinės ledo ritulio federacijos Žemyno taurės turnyro antrojo etapo E grupės varžybas namie įgyvendino savo tikslą – iškovojo pirmąją pergalę šį sezoną. Nesėkmingai atvirame Latvijos čempionate rungtyniaujantys elektrėniškiai sekmadienį palaužė stipriausią Serbijos komandą Belgrado „Partizan” rezultatu 6:4 (1:2, 3:2, 2:0). Prieš tai „Energija” turėjo pripažinti dviejų aukštesnio lygio komandų – „Rigos 2000” ir Kijevo „Sokol” – pranašumą. Latviams pralaimėta 3:8 (1:3, 1:2, 1:3), ukrainiečiams – 1:10 (0:5, 0:3, 1:2).

Naujas senas treneris

Per Žemyno taurės rungtynes prie „Energijos” vairo stovėjo naujas senas komandos strategas D.Medvedevas. Jis komandos vyriausiuoju treneriu tapo likus vos porai dienų iki turnyro. D.Medvedevas pakeitė iš komandos abipusiu susitarimu pasitraukusį latvį Guntį Balinį.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris D.Medvedevas sezoną pradėjo Novy Targo „Podhale” (Lenkija) ekipoje, tačiau iš jos pasitraukė prieš porą savaičių. Lenkų netenkino komandos rezultatai, tačiau ir treneriui Novy Targe buvo sunku, nes ekipą komplektavo klubo prezidentas. Lietuvis buvo atsakingas už rezultatus, nors ne vieną jo planą sujaukė „Podhale” vadovo veiksmai. Be to, komanda ilgai negalėjo treniruotis savo arenoje, nes ji buvo remontuojama. Treniruotis „Podhale” ledo ritulininkai važinėdavo į kitą miestą. „Po treniruočių stovyklos viskas klojosi gerai, laimėjome pirmąsias varžybas. Tačiau po to praradome sportinę formą… autobuse”, – taip per paskutinį savo interviu Lenkijoje kalbėjo D.Medvedevas. Praėjus pusvalandžiui po interviu treneris sužinojo, kad daugiau komandai nevadovaus.

Dabar karjeros epizodas Lenkijoje – jau praeitis, o D.Medvedevo laukia nauji darbai Elektrėnuose. „Į „Energiją” grįžtu su džiaugsmu, – sakė treneris. – Grįžtu į šeimą”.

Reikia bent mėnesio

Vis dėlto perimti komandą iš kito trenerio nėra paprasta, tad ir rezultatų bei žaidimo pagerėjimo per Žemyno taurės varžybas tikėtis buvo sunku. Galima sakyti, kad lietuviai padarė tai, ką galėjo. Ir ledo ritulio specialistai, stebėję „Energijos” rungtynes savaitgalį, teigia, kad komanda žaidė geriau nei iki šiol, juntama, kad grįžo senasis komandos strategas.

– Treneri, kaip vertinate komandos pasirodymą per Žemyno taurės varžybas?

– Pasirodėme prastai, komandos sportine forma nesu patenkintas. Galima sakyti, kad esu visiškai nepatenkintas. Labiausiai nepatinka žaidėjų požiūris į varžybas, treniruotes. Šitai nuo praėjusio sezono „Energijoje” labai pasikeitė. Žaidėjai nerimtai žiūri į savo darbą, pernelyg atsipalaidavę. Todėl ir tokie prasti rezultatai.

Žaidėjams trūksta atsakomybės jausmo. Žinoma, ne visiems, o didžiajai daugumai – dviem trečdaliams komandos. Šauksime komandos susirinkimą ir rimtai apie tai kalbėsimės.

– Ar įžvelgėte kokių nors teigiamų „Energijos” žaidimo ypatumų?

– Net nežinau. Nebuvo tokių dalykų, apie kuriuos galėčiau atsiliepti palankiai. Likau patenkintas kai kuriais gynėjais – Tomas Vyšniauskas, Rolandas Aliukonis žaidė pagal savo lygį. Na ir malonu matyti, kad Martynas Šlikas tapo tikras komandos lyderis. Jis neblogai žaidžia, pelno įvarčių.

– Šį sezoną „Energijoje” yra ne vienas jaunas ledo ritulininkas. Ką galite pasakyti apie jaunimo galimybes?

– Jaunimas kol kas taip pat atrodo katastrofiškai, daro daug šiurkščių klaidų. Fiziškai taip pat labai prastai pasirengęs. Laukia labai daug darbo.

– Ką pirmiausia darysite, kad pagerintumėte žaidimą?

– Pirmiausia reikia ugdyti ištvermę, trūksta greičio, „sprogstamosios” jėgos.

– Jei dabar daugiausia dėmesio skirsite fiziniam pasirengimui, rezultatų pagerėjimo teks dar ilgokai palūkėti.

– Be abejo. Stebuklų nebūna.

– Kada komanda turėtų įgauti gerą sportinę formą?

– Reikia bent mėnesį gerai padirbėti, o tada jau galima tikėtis ir rezultatų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.