Mažiesiems klaipėdiečiams jau šalta

Kretingoje nuo šiandien planuojama pradėti šildyti darželius ir mokyklas. Apie šiltesnes patalpas jau svajoja ir kai kurių Klaipėdos ugdymo įstaigų vadovai.

Tiesa, kol kas į Klaipėdos švietimo įstaigų Ūkio tarnybos viršininkę Violetą Gembutienę kreipėsi tik dviejų darželių – „Linelis” ir „Radastėlė” – vadovai. Jis prašo įjungti šildymą anksčiau nei mieste bus oficialiai paskelbtas šildymo sezonas.

„Mūsų darželyje yra keletas grupių, kur temperatūra – vos 9 laipsniai. Elektriniai šildytuvai – ne išsigelbėjimas, jie tik „ėda” pinigus. Mums būtų pigiau, kad jau šiandien įjungtų šildymą. Negalime rizikuoti vaikų sveikata, juolab kad šiuo metu daug vaikų serga”, – sakė lopšelio-darželio „Radastėlė” direktorė Danutė Zibulskienė.

Kiti uostamiesčio ugdymo įstaigų vadovai sakė nusiteikę palaukti, kol šildymo sezonas bus paskelbtas visame mieste.

„Rytais tikrai šalta. Kai kuriose grupėse net įjungiame elektrinius šildytuvus. Tačiau kol kas niekur nesikreipėme, nes manome, kad kitą savaitę ir taip bus paskelbta oficiali šildymo sezono pradžia”, – vakar sakė lopšelio darželio „Ąžuoliukas” vadovė Elena Plioraitienė.

Palaukti dar keletą dienų buvo linkusi ir V. Gembutienė. Pasak jos, didelio atšalimo nežadama, tad esą skubėti neverta.

„Žinoma, ugdymo ir švietimo įstaigos turi teisę prašyti įjungti šildymą anksčiau, tiesa, jei jos turi tam pinigų”, – sakė V. Gembutienė.

AB „Klaipėdos energija” generalinio direktoriaus pavaduotojas Juozas Kregždys vakar sakė, kad kol kas nėra būtinybės uostamiestyje skelbti šildymo sezono.

„Pirmadienį buvo šalta, tačiau antradienį – jau nebe. O oficialus šildymo sezonas prasideda tada, kai tris dienas iš eilės vidutinė paros temperatūra būna žemesnė nei 10 laipsnių”, – priminė J. Kregždys.

Pernai uostamiestyje šildymo sezonas buvo pradėtas spalio 18 dieną.

Tuo tarpu kretingiškiai jau žada pradėti šildymo sezoną – šiandien planuojama pradėti šildyti darželius ir mokyklas, o kitos savaitės pradžioje – ir visą mietą.

Tiesa, susirūpinta dėl rajoninių mokyklų, kurios šildomos suskystintomis dujomis, šildymo. Kadangi po „Mažeikių naftoje” įvykusio gaisro Lietuvoje labai trūksta suskystintų dujų, nėra jokių garantijų, kad situacija greitai pagerės.

Pavyzdžiui, Kūlupėnų mokyklai suskystintų dujų rezervo užteks tik pusantro mėnesio.

J. Kregždys taip pat akcentavo, kad tuo atveju, jei būtų visai atjungtas dujų tiekimas, rezervinio kuro užtektų pusantro mėnesio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.