Vilniečiai gali anksčiau pradėti šildymo sezoną

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad vilniečiai turi teisę pradėti šildyti savo būstus anksčiau nei prasidės oficialus šildymo sezonas sostinėje. Tokią galimybę turi gyventojai, kurie už šilumą atsiskaito pagal namo įvade įrengtus atsiskaitomuosius šilumos apskaitos prietaisus, turintys parengties šildymo sezonui aktą ir kuriems tai leidžia techninės galimybės.

Daugiabučio namo gyventojai, nusprendę pradėti šildymo sezoną, apie šį sprendimą raštu turi pranešti namo administratoriui – bendrijos pirmininkui ar šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojui. Vartotojams, turintiems nepriklausomus (modernizuotus) šilumos punktus, šildymą įjungia namo administratorius ar šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, o gyventojams, kurie naudojasi tiesioginio jungimo šilumos punktais, namo administratorius (prižiūrėtojas) šilumos įjungimą suderina su UAB „Vilniaus energija”.

Pagal Šilumos ūkio įstatymą, šildymo sezonas pradedamas kai 3 paras iš eilės oro temperatūra neviršija +10° C. Pirmiausia pradedamos šildyti vaikų, gydymo ir mokymo įstaigos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.