Seržantė, pravarde nusikaltėlė

Ar ekrane į policininkės vaidmenį įsijautusi Giedrė Rusytė realiame gyvenime pradėjo vaidinti pinigų padirbinėtoją?

Garsiausia šios savaitės nusikaltėle šou verslo žmonės vadina Giedrę Rusytę. Fotomodelis ir TV3 laidoje „Policijos akademija” komisarės Volker personažą kūrusi kaunietė G.Rusytė antradienį buvo sulaikyta su, kaip įtariama, netikrų pinigų kupiūra.

Pričiupo banke

Kol kas neaišku, ar tokiu būdu rudenį televizijos eterį palikusi garsenybė nusprendė pasireklamuoti, ar ji iš tiesų atsiskaito padirbtais pinigais.

Sulaikymo operacija priminė trilerio siužetą apie nieko neįtariančią gražuolę, dėl kitų kaltės patenkančią į kurioziškas ar keistas situacijas. Pateikiamais duomenimis, G.Rusytė antradienį, apie 13 val., užsuko į vieną iš „SEB Vilniaus bankas” filialų sostinėje išsikeisti namuose po kelionių užsienyje susikaupusios užsienio valiutos.

Bankininkei aparatu skaičiuojant pinigus, viena 100 JAV dolerių kupiūra buvo atmesta. Pinigų skaičiavimo ir tikrinimo mašina rodė, kad banknotas galimai netikras. Tada banko darbuotoja G.Rusytės banknotą patikrino kitokia technika, įtarimai pasitvirtino.

Apie įtartiną atvejį banko darbuotoja privalėjo pranešti policijai. Kol laukta Ekonominės policijos pareigūnų, TV žvaigždę saugojo banko apsaugos darbuotojai – ją apsaugininkai lydėjo net iki tualeto.

Laiko save auka

„Aukštyn žemyn” surengė modelio ir TV laidų vedėjos apklausą.

– Ar prisiekiate sakyti tik tiesą?

– Be abejonės. Stengiuosi niekada nemeluoti, bet visko pasitaiko.

– Ar pirmą kartą Jus sulaikė policija?

– Taip. Iki šiol buvo sustabdę kelių policininkai, tačiau dėl menkų pažeidimų. Nuovadoje dar nesu buvusi. Tikrai nebuvau įtraukta ir į vadinamąją policijos įskaitą.

– Ar esate susijusi su pinigus padirbinėjančiais asmeninis?

– Ne, tikrai ne. Jei pažinočiau tokius asmenis, informaciją apie juos pateikčiau policijai.

– Kiek kartų esate atsiskaičiuosi suklastotais JAV doleriais?

– Nežinau, ar antradienio įvykį galima vadinti atsiskaitymu, tačiau pirmą kartą patekau į tokią situaciją. Taip atsitikti galėjo tik tuo atveju, jei pati neįtariau, kad turiu padirbtų pinigų.

– Iš kur gavote suklastotų dolerių?

– Negaliu atsakyti į šį klausimą. Šią vasarą daug kur keliavau. Buvau Europos šalyse, Margaritos saloje. Vis dėlto esu linkusi manyti, kad operacija, kurios metu man įkišti padirbti doleriai, buvo vietinės reikšmės.

– Ar Jūsų šeimos nariai žino apie žmonos ir mamos galimai vykdomus nusikaltimus?

– Dabar jau žino, tai būtų sunku nuslėpti. Kol kas jie tiki mano žodžiais, kad nesu įsivėlusi į nusikalstamą veiklą. Juokiasi, ir tiek.

– Kiek kartų lankėtės kalėjime?

– Nė karto, tikiuosi, kad ir neteks.

– Ar žinote, kokia bausmė gresia už valiutos padirbinėjimą ir platinimą?

– Nepadariau jokio nusikaltimo, save laikau auka, o ne nusikaltėle.

– Ar panaši apklausa vyko ir policijos nuovadoje?

– Panašiai. Klausimai ir atsakymai, ir tiek. Komisariate buvo daug juoko, manęs pareigūnai klausinėjo, gal galiu Koalą (personažas iš vasarą rodytos laidos „Policijos akademija” – aut. past.) pasikviest, kuris galėtų mane išgelbėti.

Ikiteisminis tyrimas

Po įvykio buvo pranešta, kad atvykę sostinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) pareigūnai modelį iš banko išsivežė į skyrių sostinės Kosciuškos gatvėje. Ten G.Rusytė praleido apie pusvalandį. Ji turėjo parašyti paaiškinimą, užpildyti kitus dokumentus.

Dėl, kaip įtariama, suklastotos valiutos platinimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paskutinis G.Rusytės atsakymas į „Aukštyn žemyn” pateiktą klausimą viską turėtų sustatyti į savo vietas. Gal tai tik gerai apgalvota viešųjų ryšių akcija? „Gal, kas žino?”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.