LNK „Savaitės panoramoje” – Konstantino Kosačiovo interviu

Duodamas interviu „Savaitės panoramai” Rusijos Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas teigė, kad lietuviai nesipriešino kaip suomiai, todėl dabar neturi teisės kalbėti apie okupaciją.

Interviu LNK savaitės įvykių laidai Rusijos Dūmos tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas neigė, kad iš Lietuvos išprašytas rusų diplomatas šnipinėjo, bet pagyrė Lietuvą, jog Olego Riabčikovo išsiuntimo nepavertė politiniu spektakliu. Tai esą kitaip, negu Gruzijoje, kur, Kosačiovo nuomone, rusų šnipų išsiuntimas buvęs paverstas politiniu spektakliu.

Tačiau pro svečio pagyras šeimininkui galima girdėti kietas intonacijas dėl Lietuvos ir kitų naujųjų Europos Sąjungos narių kritiško požiūrio į Rusiją ir į sovietinę okupaciją. Per interviu LNK „Savaitės panoramai” rusų politikas pasakė, jog Lietuva negali kelti okupacijos klausimo, nes nepasipriešino ginklu, kaip tai padarė Suomija per Žiemos karą.

Kodėl Rusijai su kaimynais sutarti sekasi sunkiau, negu su Vakarų Europos šalimis? Kodėl Vladimiras Putinas neatsakė į Valdo Adamkaus raginimą morališkai įvertinti sovietinę okupaciją? Kiek rusų diplomatų iš viso išsiųsta iš Lietuvos ir ar tas skaičius ne per didelis?

Kaip K. Kosačiovas atsakė į šiuos ir kitus klausimus – žiūrėkite LNK „Savaitės panoramoje” sekmadienį 19 val., iškart po žinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.