Spruko už mašiną nesumokėjęs keturių tūkstančių

Panevėžio rajono gyventojas, perleidęs visas nuosavybės teises į jam priklausiusį turtą – automobilį „Mitsubishi Eclipse”, liko be pinigų ir mašinos. Pasprukusio klaipėdiečio pirkėjo dabar ieško policijos pareigūnai.

Antradienį apie 13 valandą į miesto policiją pagalbos kreipėsi dvidešimt trejų metų rajono gyventojas T.S. Jis teigė esąs apgautas ir netekęs automobilio. Nukentėjusysis T.S. pareigūnams paaiškino, kad 1992 metų automobilio „Mitsubishi Eclipse” nuosavybės dokumentų perrašymas įvyko antradienį prieš pietus Panevėžyje, įmonėje „Regitra”. Po to, kai buvo sutvarkyti visi formalumai, susitarta atsiskaityti kitoje miesto vietoje – prie prekybos centro „Babilonas”.

Į automobilių stovėjimo aikštelę abu vyrai atvažiavo parduodama mašina. Abiem išlipus iš mašinos ir paėjus į šalį, pirkėjas klaipėdietis M.M. pardavėjui pasakė, kad nori mašiną perstatyti į kitą vietą. T.S, nieko blogo neįtardamas, sutiko. Tačiau pirkėjas netikėtai sėdo į mašiną ir spruko iš aikštelės neatidavęs pinigų.

Nukentėjusysis nuostolius įvertino 4140 litų. Be to, mašinos salone liko T.S. priklausantys įvairūs dokumentai ir 3 kompaktinės plokštelės..

Kaip PB pasakojo „Regitros” Panevėžio filialo viršininkas Rimantas Kaulinskas, dabar parduodant mašinas pardavėjas turi išregistruoti transporto priemonę. Pirmiausia mašina patikrinama. Jei ji jau buvusi Lietuvoje ir duomenys yra, toks patikrinimas nereikalingas. Pirkėjas ir pardavėjas laisva forma turi parašyti pirkimo sutartį. Jeigu į „Regitrą” atvyksta abu asmenys, surašomi abiejų duomenys. Toliau viskas lieka tik tarp pirkėjo ir pardavėjo. „Regitra” į piniginius atsiskaitymus nesikiša.

„Pirmą kartą girdžiu, kad perregistruotą mašiną pavogtų,- stebėjosi R.Kaulinskas. Labai jau keistas tas sandoris. Gali būti, kad ten yra kokių nors paslėptų galų. Neįtikinama, kad parduodamas automobilį pardavėjas neužsirašytų pirkėjo duomenų”.

Redakcijos žiniomis, į „Regitrą” atvyko abu: norintis savo 1992 metų automobilį parduoti rajono gyventojas T.S. ir ketinantis mašiną pirkti klaipėdietis M.M. Prie langelio buvo sutikrinti automobilio duomenys, užrašyti pirkėjo ir pardavėjo asmeniniai duomenys bei gyvenamosios vietos. Todėl policija žinos, ko ieškoti. Paieška jau paskelbta.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.