Mokesčius bandys priiminėti ir parduotuvėse

Prekybos centruose bus bandoma įdiegti mokesčių mokėjimo sistemą. Jei idėja pasiteisins, ilgainiui galimybę mokėti komunalinius mokesčius prekybos centruose turės visų Lietuvos miestų gyventojai.

Pirmiausia komunalinių mokesčių mokėjimo sistema šiemet turėtų būti įdiegta „Norfos” prekybos centre Klaipėdoje. Pasak „Norfos mažmena” bendrovės atstovo viešiesiems ryšiams Dariaus Ryliškio, kol kas dar nepatvirtinta, kuriame prekybos centre tai bus daroma.

Tai būtų savotiškas eksperimentas. Jei jo metu paaiškėtų, kad gyventojai tokia galimybe aktyviai naudojasi, yra poreikis, sistema būtų įdiegta ir kituose Klaipėdoje esančiuose „Norfos” prekybos centruose, o vėliau – ir visoje Lietuvoje.

Norint suteikti tokią galimybę gyventojams, prekybos centrų kasose turės būti instaliuota speciali aparatūra.

„Ji bus ne vienoje kasoje, tačiau kol kas galutinai nenuspręsta, visose ar tik kelete. Jie susidarytų didelės žmonių eilės, į tai reaguotume”, – sakė D.Ryliškis.

Kitų tinklų prekybos centrai kol kas dar nesirengia priimti iš gyventojų mokesčių, tačiau su kai kuriais jau vyksta derybos. UAB „VP Market” atstovės ryšiams su visuomene Viktorijos Jakubauskaitės teigimu, dabar bendrovė svarsto įvairius siūlymus. Kol sprendimas nėra priimtas, išsamesnės informacijos ji negalėjo pateikti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.