Alonso kaltina savo komandą

Po Kinijos „Didžiojo prizo” varžybų Formulės-1 pilotas Fernando Alonso dėl savo nesėkmės apkaltino „Renault” komandą

Konfliktas prasidėjo po to, kai „Renault” komandos pilotas F.Alonso Kinijos trasoje liko antras. Mat po sustojimų boksuose F.Alonso ėmė važiuoti lėčiau už iš paskos sekusius Giancarlo Fisichellą ir „Ferrari” lenktynininką Michaelį Schumacherį. G.Fisichella keletą ratų važiavo už savo komandos draugo, taip stengdamasis sulaikyti tuomet už jo buvusį pagrindinį F.Alonso varžovą kovoje dėl čempiono titulo M.Schumacherį. Tačiau po trijų ratų italas aplenkė F.Alonso, netrukus tai padarė ir M.Schumacheris, vėliau nugalėjęs lenktynėse. Per likusią lenktynių dalį G.Fisichella buvo priverstas praleisti ispaną į priekį, kad šis pelnytų daugiau taškų.

Po varžybų F.Alonso vis dėlto apkaltino ne tik blogai dirbusius mechanikus, bet ir savo komandos draugą. „Nemanau, kad panašioje situacijoje kitas „Ferrari” lenktynininkas Felippe Massa būtų aplenkęs M.Schumacherį”, – piktinosi ispanas, kuris kitą sezoną jau gins „McLaren” garbę.

Per Kinijos „Didžiojo prizo” lenktynes keičiant F.Alonso bolido galinį kairį ratą buvo pamestas varžtas, dėl to ispanas prarado net 10 sek. ir galimybę lenktynių pabaigoje varžytis dėl pergalės su M.Schumacheriu. Dėl to paties rato sunkumų F.Alonso kilo ir per lenktynes Vengrijoje – iškart po sustojimo boksuose atsisukusi veržlė greitai užbaigė pirmojoje vietoje važiavusio sportininko pasirodymą.

„Renault” komandos vadovai, reaguodami į savo lenkytininko kaltinimus, pakeitė vieną mechaniką, tačiau tai padaryti buvo keblu, nes mechanikų komanda G.Fisichellą aptarnavo greičiau nei visų kitų komandų mechanikai savo sportininkus.

G.Fisichella, išgirdęs ispano kaltinimus, taip pat įsižeidė. „Esu labai nustebęs. Nežinau, kodėl jis taip pareiškė. Lenktyniauju savo, o ne Fernando labui. Jei būtų buvusi galimybė jam padėti – būčiau padėjęs, bet aš negaliu sustoti viduryje trasos vien tam, kad jis mane aplenktų. Nematau čia jokių problemų”, – pareiškė italas.

„Renault” komandos vadovui Flavio Briatorei po šio žodžių mūšio teko pasikalbėti su abiem savo ekipos sportininkais. Atrodo, konfliktą pavyko išspręsti. Bent jau iki dar vieno lenkimo per kitas lenktynes. Nežinia ką „Renault” atstovai būtų kalbėję praeitą svaitgalį per Japonijos „Didžiojo prizo” lenktynes, jei M.Schumaherio bolidas nebūtų sugedęs ir vokietis dar kartą būtų aplenkęs ispaną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.