Shanahano sąskaitoje – 600 įvarčių

Svarbiausiu 2006-2007 metų NHL sezono pirmų dienų įvykiu tapo Niujorko „Rangers” puolėjo Brendano Shanahano įvartis į Vašingtono „Capitals” vartus. Puolėjo karjeroje tai buvo 600-asis taiklus smūgis.

Rungtynės Niujorko „Madison Square Garden” arenoje su Vašingtono „Capitals” Brendanui Shanahanui buvo debiutas „Rangers” ekipoje. Vasarą 37 metų puolėjas, NHL žaidžiantis jau 19-ą sezoną, į Niujorką persikėlė iš Detroito „Red Wings” komandos.

Geresnį debiutą nei 2 įvarčiai sunku ir įsivaizduoti. „Rangers” įveikė „Capitals” 5:2. Per šias rungtynes Niujorko ekipoje dėl traumos nežaidė gynėjas Darius Kasparaitis, o „Capitals” puolėjui Dainiui Zubrui pasireikšti nepavyko.

Kai B.Shanahanas įmušė savo 600-ąjį įvartį, apie tai buvo garsiai pranešta „Madison Square Garden”. Netrukus visi arenoje susirinkę žiūrovai atsistojo ir pasveikino puolėją įspūdingomis ovacijomis.

„Tai viena iš priežasčių, kodėl persikėliau į Niujorką, – po mačo prisipažino veteranas. – Puikiai prisimenu, kokia atmosfera čia būdavo, kai atvykdavau žaisti su kitomis komandomis. Žaisti 19-ą sezoną ir sulaukti tokių ovacijų yra nuostabu. Aistruoliai čia fantastiški. Jutau, kad jie palaiko kiekvieną akimirką: kai smūgiavau ar kai veržiausi prie vartų”.

Aistruoliai nebuvo vieninteliai, kas žavėjosi B.Shanahano žaidimu tą vakarą.

„Nieko nėra geriau, kaip pelnyti įvartį per pirmąsias savo rungtynes naujoje komandoje, – džiaugėsi „Rangers” kapitonas čekas Jaromiras Jagras. – Jis taikliai smūgiavo dukart, pelnė savo 600-ąjį įvartį. Džiaugiuosi dėl jo”.

„Buvo smagu tapti vienu iš B.Shanahano jubiliejinių įvarčių kūrėjų, – sakė „Rangers” vartininkas Henrikas Lundqvistas. – Smagu žiūrėti, kaip jis žaidžia. Brendanas – puikus žaidėjas ir puikus vyrukas”.

Panašiai puolėją apibūdino ir Niujorko komandos treneris Tomas Renney: „Komandai svarbus jau pats jo buvimas aikštėje, treniruočių salėje, drabužinėje”.

B.Shenahaną 1987 metų NHL naujokų biržoje kaip antrąjį numerį pasirinko Niu Džersio „Devils”. Vėliau puolėjas žaidė Sent Luiso „Blues”, Hartfordo „Whalers” ir Detroito „Red Wings” ekipose. Per 19 reguliariųjų sezonų 1352 rungtynes puolėjas stipriausioje pasaulio lygoje pelnė 600 įvarčių ir atliko 635 rezultatyvius perdavimus. B.Shenahanas tapo 15-uoju ledo ritulininku, kuriam NHL pavyko pelnyti 600 įvarčių.

„Nuo praėjusio sezono pabaigos praėjo daug laiko, todėl prieš rungtynes net buvau pamiršęs, kad esu prie 600 įvarčių ribos, – sakė puolėjas. – Prisiminiau tą faktą, kai pelnęs pirmąjį įvartį pažvelgiau į švieslentę. Džiaugiuosi, kad patekau į istoriją, tačiau savi įvarčiai tampa brangesni, kai baigi karjerą. Tuomet į viską pažvelgi atidžiau”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.