Vėl atvyksta serbai

Spalio 13-15 dienomis Elektrėnuose vėl vyks tarptautinis turnyras – IIHF Žemyno taurės turnyro antrojo etapo E grupės varžybos. Būsimi mūsų „Energijos” varžovai – stipriausi Latvijos, Ukrainos ir Serbijos klubai: „Riga 2000”, Kijevo „Sokol” ir Belgrado „Partizan”.

Žemyno taurės antrojo etapo varžybos Elektrėnuose vyks antrus metus iš eilės. Pernai jos lietuviams kliuvo kiek netikėtai – sugedo turnyrą turėjusio rengti Stočniovieco (Lenkija) ledo rūmų šaldymo įranga, todėl varžybos buvo perkeltos į Elektrėnus. Tuomet nugalėtoja tapo ir šiemet į Lietuvą atvyksianti „Riga 2000”, laimėjusi visas trejas rungtynes. Latvijos čempionų vartus pernai gynė garsusis Arturas Irbe. Be latvių, varžybose dalyvavo Bukarešto „Steaua” (Rumunija) ir Stočniovieco GKS.

Šiemet kartu su „Energija” ir „Riga 2000” kovos ukrainiečių „Sokol” ir serbų „Partizan”.

Pasikeitusi komanda

„Energija” 2006-2007 metų sezoną pradėjo prastai. Elektrėniškiai pralaimėjo visas devynerias atviro Latvijos čempionato rungtynes ir iš 6 komandų žengia paskutiniai. Tiesa, komanda po truputį įsibėgėja. Po triuškinamų pirmųjų mačų nesėkmių pastaruoju metu „Energija” jau daug rimčiau priešinasi kaimynų klubams.

Palyginti su praėjusiu sezonu, mūsų ekipoje įvyko nemažai permainų. Vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas vasarą išvyko dirbti į Lenkiją, o jo vietą užėmė latvis Guntis Balinis. Į Daugpilio „Latgale” persikėlė puolėjas Egidijus Bauba, į Liepojos „Metalurgs” išvyko jaunieji Donatas ir Tadas Kumeliauskai. Tačiau iš „Metalurgs” sugrįžo Rolandas Aliukonis, iš „Latgale” – Dovydas Kulevičius, ledo ritulininko aprangą vėl užsivilko iš Anglijos grįžęs Artūras Švedavičius. Neseniai „Energijoje” pradėjo žaisti slovakas Michalas Rudy.

„Komandai reikia priprasti prie naujo trenerio, ankstesnis dirbo vienaip, aš – kitaip”, – taip nesėkmes sezono pradžioje aiškino G.Balinis.

Prieš praėjusio savaitgalio varžybas „Energiją” papildė dar du nauji žaidėjai. Iš tos pačios „Rigos 2000” atvyko gynėjas Ilja Artiomenkovas ir puolėjas Nikolajus Jerofejevas.

Varžovai klumpa

Laimėti šių metų Žemyno taurės varžybas „Energija” beveik neturi galimybių. Lietuvių tikslas – pasisemti dar daugiau patirties ir iškovoti pirmą šį sezoną pergalę – prieš serbus. Latvių ir ukrainiečių komandos yra aukštesnio lygio. Tiesa, „Riga 2000” šį sezoną nėra tokia galinga, kokia buvo pernai. Per devynerias atviro Latvijos čempionato rungtynes „Riga 2000” iškovojo 5 pergales ir kartą nugalėjo po pratęsimo. Kol kas vienintelis šį sezoną Latvijos čempionų ir „Energijos” mačas Elektrėnuose baigėsi mūsiškių pralaimėjimu 2:5 (2:1, 0:0, 0:4). Po dviejų kėlinių lietuviai pirmavo 2:1, tačiau palūžo per paskutiniąsias 20 minučių.

Kijevo „Sokol” šį sezoną taip pat negali pasigirti puikiais rezultatais. Atvirame Baltarusijos čempionate ukrainiečiai užima priešpaskutinę 10-ąją vietą. Per 13 rungtynių „Sokol” po 2 kartus laimėjo ir sužaidė lygiosiomis.

„Partizan” į Elektrėnus atvyksta namie laimėjusi Žemyno taurės pirmojo etapo B grupės varžybas. Jų metu serbai 20:0 sutriuškino Ankaros „Polis Akedemisi” (Turkija), 9:2 – Zagrebo „Medveščak” (Kroatija) ir 7:1 – be konkurencijos į turnyrą patekusią Belgrado „Crvena Zvezdą”, kuri buvo pakeitusi į varžybas vykti atsisakiusią Belgijos komandą. Rungtynės su serbais jau dabar Lietuvos sporto aistruoliams kelia didžiausią susidomėjimą. Mat visi puikiai prisimena prieš porą metų Elektrėnuose įvykusį lemiamą pasaulio II diviziono čempionato mačą tarp Lietuvos ir tuometinės Serbijos ir Juodkalnijos rinktinių. Tuomet lietuviai laimėjo 14:3, o rungtynės baigėsi masinėmis muštynėmis. Gali būti, kad su „Partizan” atvyks ir keletas tų muštynių dalyvių.

Į trečiąjį Žemyno taurės varžybų etapą pateks tik varžybų Elektrėnuose nugalėtojai.

Ledo rūmų jubiliejus

Spalio 14 dieną 19 val. po oficialių varžybų vyks draugiškos rungtynės tarp Lietuvos pramogų pasaulio atstovų ekipos „Prelegentai”, kuriai padės veteranai, ir Baltarusijos šou, verslo atstovų ir veteranų rinktinės. Šis mačas bus skirtas Elektrėnų ledo rūmų 30 metų jubiliejui paminėti.

E grupės varžybų tvarkaraštis

Spalio 13 diena, penktadienis

13.30 PARTIZAN – SOKOL

17.00 ENERGIJA – RIGA 2000

Spalio 14 diena, šeštadienis

13.00 RIGA 2000 – PARTIZAN

16.30 SOKOL – ENERGIJA

Spalio 15 diena, sekmadienis

13.00 SOKOL – RIGA 2000

16.30 ENERGIJA – PARTIZAN

IIHF Žemyno taurės laimėtojai

1998 „Košice”, Slovakija

1999 „Ambri-Piotta”, Šveicarija

2000 „Ambri-Piotta”, Šveicarija

2001 Ciuricho „Lions”, Šveicarija

2002 Ciuricho „Lions”, Šveicarija

2003 Helsinkio „Jokerit”, Suomija

2004 Bratislavos „Slovan”, Slovakija

2005 „Zvolen”, Slovakija

2006 Toljačio „Lada”, Rusija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.