Ispanijos rinktinė – anekdotas

Būtent taip apie savo šalies nacionalinę komandą prieš 2008 metų Europos čempionato atrankos rungtynes atsiliepė į ekipą nepakviestas saugas Joaquinas

2008 metų Europos čempionato atrankos varžybų šeštadienio mačai nustebino ne vieną futbolo aistruolį pasaulyje. Bene labiausiai visiems įsiminė prancūzų pralaimėjimas Škotijoje ir ispanų nesėkmė Švedijoje. Prie netikėtų rezultatų galima priskirti olandų lygiąsias su bulgarais (1:1) ir anglų su makedonais (0:0), airių pralaimėjimą Kipre (2:5), Velso ekipos sutriuškinimą namie (1:5) – tai padarė slovakai, taip pat įspūdingą latvių pergalę (4:0) per rungtynes su islandais.

Nutrūko prancūzų serija

Prancūzijos rinktinė, namie 3:1 įveikusi italus, buvo nuleista ant žemės Škotijoje. Prancūzai nusileido škotams 0:1. Tai buvo pirma „Les Blues” nesėkmė Europos ir pasaulio čempionatų atrankos varžybose nuo 1999 metų. Tuomet Prancūzijos rinktinė namie 2:3 pralaimėjo rusams.

Škotai šeštadienio mačą su pasaulio vicečempionais pradėjo be kelių traumuotų pagrindinių žaidėjų, o Prancūzijos ekipoje trūko tik Williamo Gallas. Jį pakeitė Jeanas-Alainas Boumsongas. Tačiau škotai varžovams pasipriešino tuo, kuo jie garsėja nuo seno, – kovingumu. Prancūzams jo pritrūko. „Neturint šios savybės neįmanoma tapti Europos čempionais”, – pasibaigus rungtynėms reziumavo Prancūzijos rinktinės strategas Raymondas Domenechas. Iki mačo Glazge prancūzai buvo nepralaimėję 24 Europos ir pasaulio čempionatų atrankos rungtynių iš eilės.

„Per 12 metų tapome nugalėtojais visuose Europos kampeliuose – nuo Islandijos iki Uralo”, – prancūzams patyrus nesėkmę Škotijoje rašė „L’Equipe”. Pirmame puslapyje dienraštis skelbė: „Patekome į pasalą”. Leidinys „La Parisien” taip apibūdino šeštadienio rungtynes: „Skaudus pralaimėjimas nuleido „Les Blues” ant žemės”.

R.Domenechas šįkart negailėjo kritikos savo vyrams: „Žinau, ką ši komanda gali padaryti, ir ko – ne. Žaisti tik dėl to, jog žaistum, neužtenka. Negalima miegoti ant laurų ir vis kartoti sau, kad nugalėjome italus”.

„Rungtyniavome kaip Londono „Arsenal”: turėjome iniciatyvą, puolėme, o laimėjo varžovai”, – pritarė puolėjas Thierry Henry.

Per kitas B grupės rungtynes šeštadienį italai 2:0 įveikė ukrainiečius.

Ispanai siūlo boikotuoti rinktinę

Didelės aistros įsiplieskė Ispanijos nacionalinėje ekipoje, kuri šeštadienį išvykoje 0:2 pralaimėjo švedams. Tai buvo antra ispanų nesėkmė iš eilės – prieš tai jie nusileido Šiaurės Airijos rinktinei.

Skandalas kilo dar prieš šeštadienio rungtynes, mat komandos vyriausiasis treneris Luisas Aragonesas nepakvietė žaisti saugo Joaquino ir puolėjo Raulio. Dėl šio sprendimo „malkų priskaldė” Joaquinas. „Valencios” saugas Ispanijos rinktinę pavadino anekdotu.

„Mūsų komandoje – didžiulis chaosas, net Luisas negali visko sutvarkyti, – sakė futbolininkas. – Žinau, jog tai, ką kalbu, nepadės man susigrąžinti vietos rinktinėje, tačiau dabar tiesiog taip jaučiuosi. Sunkiai dirbsiu, kad atgaučiau trenerio pasitikėjimą. Buvo akimirkų, kai Raulio nevertėjo kviesti į rinktinę, tačiau būtent šiuo metu jis nusipelno būti komandoje”. Supratęs, jog pasakė per daug, Joaquinas mėgino švelninti padėtį, bet jau buvo per vėlu.

„Nacionalinės ekipos negalima lyginti su anekdotu, – atsikirto L.Aragonesas. – Pralaimėjome rungtynes, kurias turėjome laimėti, tačiau tai nereiškia, kad komandoje vyrauja netvarka. Apie Joaquiną galiu pasakyti tik tiek – jis bus pakviestas į rinktinę, kai to nusipelnys. Niekas neturi komandoje garantuotos vietos”.

Po pralaimėjimo švedams Joaquinui antrino daug kas. „Juoda naktis”, – taip reportažą apie rungtynes pavadino „Sport”. Švedijos ekipos treneris Larsas Lagerbackas pareiškė, jog ispanai žaidė būtent taip, kaip švedai ir tikėjosi. Todėl pasitvirtino visi jų planai.

„Įdomu tai, kad L.Lagerbackas sugeba geriau užmaskuoti savo komandos trūkumus, nei L.Aragonesas pasinaudoti savo žaidėjų talentu ir technika”, – stebėjosi „Sport” apžvalgininkas. Paaiškėjo, jog katalonų dienraštis buvo teisus ragindamas visus boikotuoti Ispanijos rinktinę tol, kol ši nelaimės ko nors rimto. „Kitaip galime sakyti, kad keliame triukšmą dėl nieko”, – toks buvo jo argumentas. „Sport” pridūrė, jog L.Aragonesas, kaip treneris, jau miręs, o rinktinės žaidimas – gėda, kurios Ispanijos futbolas nėra nusipelnęs.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.