„Gimęs teisti ” (Mechenosets)

Saša yra pernelyg pavojingas, kad gyventų šalia kitų žmonių. Jaunuolis pasižymi neįtikėtinomis antgamtinėmis savybėmis ir galėtų sunaikinti absoliučiai viską, kas tik pasitaikytų kelyje. Jis eina per gyvenimą, palikdamas kruvinus pėdsakus. Saša savanoriškai atsiskyrė nuo civilizacijos ir gyvena gūdžiame miške, o savo galias naudoja tik kilniems tikslams. Jis atlieka savotiško teisėjo pareigas ir negailestingai baudžia įvairaus plauko niekadėjus. Kuo didesnis nusikaltimas, tuo žiauresnis atpildas.

Dėl šios priežasties jaunuolis tampa nekenčiamiausiu ir labiausiai medžiojamu asmeniu. Paprasti žmonės vengia su juo susitikti ir bijo prieiti arčiau. Savo ruožtu, turtingi mafijos bosai negaili pinigų drąsiausiems banditams, kurie turi ryžto pradėti gyvo žmogaus medžioklę. Tačiau puikiai ginkluoti ir žiauriais metodais garsėjantys nusikaltėliai nenutuokia, kad, vos tik prisiartinę prie Sašos, jie patys taps aukomis.

Vieną dieną nenugalimo didvyrio gyvenime pasirodo ji. Katia visiškai nieko nežino apie jaunuolio praeitį ir nenutuokia apie antgamtines savybes. Žavioji mergina įsimyli iš pirmo žvilgsnio, apdovanoja jį ypatingai karštais jausmais ir nenori išsiskirti nė akimirkai. Ji nesuvokia, kad būti šalia Sašos yra labai pavojinga.

Ar pavyks dviems įsimylėjusiems žmonėms išsaugoti gražiausius jausmus šiame žiauriame ir negailestingame pasaulyje?

Stilingiausioje ir efektingiausioje rusų veiksmo dramoje pasakojama apie tai, kaip visuomenė iš paprasto žmogaus sukūrė žiaurų monstrą, kuris mokosi kontroliuoti savo jausmus ir nuoširdžiai mylėti.

Legendinio rusų aktoriaus Olego Jankovskio sūnus Filipas trečiajame kūrinyje visiškai pakeitė režisūros stilių ir nusprendė išbandyti save neįprastame žanre. Jis sėmėsi patirties Lietuvos žiūrovams festivalio „Gyvasis Rusijos kinas” programoje rodytoje komiškoje dramoje „Judėjime” ir iš karto debiutavo su Rusijos kino meno akademijos „Nikos” premija metų atradimo nominacijoje. Po trejų metų Filipas Jankovskis jau pasiekė žymiai įspūdingesnių komercinių rezultatų – kriminalinė drama „Valstybės patarėjas” buvo parduota daugeliui pasaulio šalių ir sėkmingai atstovavo naująjį Rusijos kiną užsienyje. Lietuvos kino teatruose 2005-ųjų vasarą startavęs filmas su Nikita Michalkovu, Olegu Menšikovu ir Vladimiru Maškovu sugebėjo surinkti ne kiekvienam Holivudo studijų kūriniui pasiekiamas 112 tūkst. Lt pajamas. Sparčiai karjeros laiptais kopiantį talentą netruko pastebėti vienas produktyviausių ir įtakingiausių Rusijos prodiuserių Sergejus Seljanovas, kuris suorganizavo beveik 10 mln. JAV dol. biudžetą fantastiniam veiksmo trileriui.

Šį kartą Filipas Jankovskis nepabūgo rizikuoti ir svarbiausius vaidmenis patikėjo mažai žinomiems jaunosios kartos aktoriams Artiomui Tkačenko bei Aleksėjui Žarkovui. Kartu su jais filmavimo aikštelėje Sankt Peterburge darbavosi 2006-ųjų Venecijos kino festivalio žiuri komisijos narė Čulpan Chamatova („Sudie, Leninai!”, „Harpastum”) ir lietuvių kilmės aktorė Tatjana Liutajeva (buvusi kino forumo „Gyvasis Rusijos kinas” pagrindinė organizatorė). Rašytojo Jevgenijaus Danilenko romano bestselerio ekranizacijos procesas užtruko net penkerius metus, nes kaskadininkai turėjo treniruotis ne vieną mėnesį, kad įgyvendintų scenarijuje suplanuotus sudėtingiausius triukus. Įspūdingus vizualinius efektus ir kompiuterinę grafiką filmui sukūrė geriausi šios srities specialistai, kurie jau įrodė savo sugebėjimus fantastiniuose trileriuose „Nakties sargyba” ir „Dienos sargyba”.

Fantastinė veiksmo drama

Rusija

2006 m.

Režisierius: Filipas Jankovskis.
Aktoriai: Artiomas Tkačenko, Aleksėjus Žarkovas, Čulpan Chamatova, Tatjana Liutajeva.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.