Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose transplantuota dar viena širdis

Spalio 9 d., šiais metais atlikta 9-oji Lietuvoje ir 5-oji Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose (VUL SK) širdies transplantacija.

Pasak prof. V. Sirvydžio, donoro širdis persodinta 38 metų vyrui, kuriam beveik prieš metus, t.y. 2005 12 22 buvo implantuota Berlyno gamybos vidinė dirbtinė širdis „Incor”. Tai – trečioji širdies persodinimo operacija Lietuvoje, ligoniui, kurio gyvybė buvo palaikoma vidinės implantuotos širdies. Ši operacija išsiskiria nuo kitų širdies transplantacijų savo sudėtingumu.

Nacionalinio organų transplantacijos biuro duomenimis, spalio 8 d. iš Kauno Medicinos universiteto klinikų buvo gautas pranešimas apie potencialų donorą.

Miręs 27 m. vyras neturėjo Donoro kortelės, todėl sprendimą dovanoti organus transplantacijai turėjo priimti jo artimieji. Gavus artimųjų sutikimą, į ligoninę atvyko transplantologų brigada. Donoro širdis į VUL SK buvo atgabenta su kariškų oro pajėgų malūnsparniu.

Širdies operacijoje dalyvavo chirurgai: prof. Vytautas Sirvydis, dr. Gediminas Norkūnas, doc. Saulius Miniauskas, dr. Kęstutis Ručinskas, dr. Gintaras Rasimavičius; anesteziologai: Irina Misiūrienė, Robertas Samalavičius, Karolis Urbonas, Rimantas Bubulis, perfuzionistas (dirbtinės kraujotakos specialistas) Valerijus Maslovas, slaugytojos Kristina Rimkutė ir Anželika Zoloto, rezidentas Aleksėjus Zorinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.