Konkurso „Mes įdomūs sau ir Europai” nugalėtojai vyks į Briuselį ir kitas Europos sostines

Moksleivių konkurso „Mes įdomūs sau ir Europai” nugalėtojais tapo įdomiausio ir originaliausio įgyvendinto projekto autoriai, Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos 7 c klasės komanda. Jie savo gimtajame miestelyje surengė netradicinį projektą „Skaitanti gatvė”, taip skatindami atkreipti dėmesį į knygos ir skaitymo svarbą. Šiems moksleiviams ir jų mokytojams atiteko pagrindinis konkurso prizas — kelionė į Briuselį ir kitas Europos Sąjungos valstybių sostines.

Konkursą „Mes įdomūs sau ir Europai”, skirtą Lietuvos vidurinių mokyklų 6—12 klasių mokiniams, jau antrus metus iš eilės surengė Europos Parlamento narys Arūnas Degutis ir Europos Parlamento Liberalų ir demokratų aljanso „Už Europą!” frakcija.

Pasak konkurso iniciatoriaus, Europos Parlamento nario A. Degučio, vienas svarbiausių konkursui pateiktų projektų vertinimo kriterijų — idėjos originalumas, netradiciškumas ir nauda visuomenei, aplinkai. Konkurso dalyviai turėjo suburti komandą iš aštuonių mokinių ir dviejų mokytojų bei paruošti ir įgyvendinti netradicinį projektą, įkūnijantį originalią idėją. Viena svarbiausių sąlygų — projekto nauda miestui ar kaimui, kuriame gyvena komandos nariai, ar net visai Lietuvai.

Specialiai suburtai atrankos komisijai buvo nelengva iš gausios šūsnies įdomių projektų išrinkti tik vieną, pagrindinį, nugalėtoją. Todėl buvo nuspręsta įsteigti papildomą prizą ir išrinkti dar vieną komandą. Papildomo prizo — kelionės į Briuselį ir kitas Europos Sąjungos šalių sostines — laimėtojais tapo Vilniaus Viršuliškių vidurinės mokyklos 12 e klasės moksleiviai. Jie įgyvendino projektą „Mes skirtingi, bet vieningi”: sukūrė trumpametražį filmą ir Europos aikštėje Vilniuje „išskleidė” gyvas Lietuvos ir Europos Sąjungos vėliavas.

Pasak A. Degučio, konkursas susilaukė daug dėmesio, nors jame dalyvauti nebuvo lengva — per trumpą laiką reikėjo sukurti, aprašyti bei įgyvendinti projektą ir pristatyti jį organizatoriams. Tačiau prizas buvo vertas skubos: laimėtojų laukia įspūdinga kelionė po Europos sostines ir pažintis su Briuseliu bei jame įsikūrusiomis pagrindinėmis Europos Sąjungos įstaigomis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.