Automobilininkų dienos Kaune

Transporto priemonių ir jų atributikos naujovių pristatymas vėl sukvies kauniečius po vienu stogu

Ketvirtadienį startuosianti paroda „Kauno autodienos 2006” jau devintus metus iš eilės pakvies laikinosios sostinės automobilininkus susipažinti su transporto naujovėmis. Specializuota automobilių, serviso įrangos, transporto bei technologijų paroda, pasak jos organizatorių, vis didesnę įtaką bei susidomėjimą įgaunantis renginys Lietuvos automobilizmo rinkoje. Ji ir šiemet nestokos naujovių.

Suspindės ne viena premjera

Parodą organizuojančios uždarosios akcinės bendrovės „Ekspozicijų centras” marketingo direktorius bei parodos projekto vadovas Virginijus Šaulys sako, kad šiemet ketinama sulaukti naujų dalyvių, tarp kurių bus vokiškųjų „Audi”, „Volkswagen” ir BMW gamintojų atstovai bei rusiškų „Lada” automobilių dileriai. Kaip ir kasmet, savo naujienas pristatys ir „Toyota”, „Nissan”, „Saab”, „Škoda”, „Mitsubishi”, „Hyundai” bei „Ssangyoung” markių automobilių prekeiviai.

„Galima drąsiai sakyti, kad ir šiemet po vienu stogu suspindės ne vieno automobilio premjera Lietuvoje”, – užtikrino V.Šaulys.

Kaip ir kasmet, parodos ekspozicija bus išdėstyta dviejuose sporto maniežuose ir užims apie penkis tūkstančius kvadratinių metrų bendro ploto. Organizatoriai sako, kad čia automobiliai, tarp kurių bus mikroautobusų ir kitokių komercinių transporto priemonių, užims vos pusę vietos. Kitur savo naujienas pristatys autoservisų įrangos, automobilių garso, vaizdo ir saugos sistemų, valdymo programų, detalių, eksploatacijos medžiagų ir įvairiausių aksesuarų prekiautojai bei draudimo, lizingo ir kitų paslaugų teikėjai.

Numatyta VIP klientų diena

Didžiulio susidomėjimo sulaukę parodos automobilio rinkimai tradiciškai bus surengti ir šiųmetėje parodoje. Beje, praėjusiais metais populiariausiu tapo „Mercedes-Benz S-class” limuzinas. V.Šaulys pridūrė, kad šįkart bus renkamas ne tik parodos automobilis, bet ir geriausiai moters poreikius atitinkanti transporto priemonė. Išsamiau susipažinti su kandidatais į geriausiųjų titulus lankytojai galės interneto svetainėje adresu www.expo.lt/auto, kur jau nuo šiandien prasidės balsavimai už labiausiai patikusius automobilius (siekiant objektyvių rezultatų, kompiuterinė sistema suteiks galimybę kiekvienam norinčiajam balsuoti tik po vieną kartą). Atiduoti savo balsą už geriausią įspūdį palikusią transporto priemonę lankytojai galės ir parodos metu ekspozicijos salėje.

Siekdami pritraukti kuo daugiau potencialių klientų, jos rengėjai šiemet sumanė naujovę, pirmąją parodos dieną paskelbdami VIP klientų diena. Tad spalio 12-ąją joje apsilankyti galės tik įmonių vadovai, transporto specialistai ir automobilių verslo bei žiniasklaidos atstovai. Tuo tarpu vėliau Lietuvos kūno kultūros akademijos sporto maniežo durys bus atviros visiems automobilių mylėtojams.

Žada puikiai praleistą laiką

„Kaimyninės Baltijos šalys smarkiai lenkia Lietuvą pagal naujų automobilių pardavimus, tačiau mūsų šalis turi didžiulį potencialą ir yra perspektyviausia lengvųjų automobilių išperkamosios nuomos rinka Baltijos šalyse. Juolab kad tam įtakos turi susiformavusios itin palankios išperkamosios nuomos sąlygos. Pamažu gyventojai turėtų įvertinti, kokią naudą teikia nauja transporto priemonė, užtikrinanti kur kas didesnį saugumą ir daug mažiau teršianti aplinką”, – kalbėjo „Hansa lizingo”, generalinio parodos rėmėjo, Kauno atstovybės vadovas Tadas Martusevičius, konstatavęs, kad kol kas tūkstančiui Lietuvos gyventojų per metus tenka vos keturi nauji automobiliai, kai tuo tarpu Europos Sąjungos šalių vidurkis – 25.

Šeštadienį tradiciškai „Kauno autodienų” parodoje vyksiančiame Lietuvos automobilių garso čempionate tarpusavyje susirungs automobilių savininkai, savo transporto priemonėse besivežiojantys galingą garso techniką.

Be to, sekmadienį, minint Lietuvos muitinės atkūrimo 16-ąsias metines, lankytojams bus pristatoma teritorinės muitinės veikla, demonstruojama pareigūnų turima patikrinimo įranga bei techninės priemonės, tarnybinių šunų panaudojimo galimybės. Pasak V.Šaulio, atskiroje ekspozicijoje muitinės darbuotojai parodys sulaikytų prekių pavyzdžius ir vaizdžiai pademonstruos kontrabandininkų bei kitų pažeidėjų išmonę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.