Kaip žvaigždės įveikia stresą, arba Atsakomasis smūgis

Kol gydytojai su farmacininkais kuria naujas mikstūras ir miltelius nuo streso, ekrano ir televizijos žvaigždės tą bjaurų antkrytį stengiasi įveikti kiekvienas savaip. Savo antistresinės terapijos metodais jie sutiko pasidalinti ir su skaitytojais.

Ieva Longorija

Aišku, neišvengė ir ji tos blogybės. Ieva juk filmavosi televizijos seriale „Nusivylusios namų šeimininkės”. Jai geriausia išeitis – pica ir masažas.

– Aš įsijungiu muziką ir masažuoju jautrius riešų ir kulkšnių taškus. Paskui su draugėmis einu į mėgstamą restoranėlį kirsti picos, – linksmai dėsto aktorė. – Kai pajuntu, kad tuoj pratrūksiu, viską metu ir porai dienų išvažiuoju į gimtąjį Teksasą. Žinoma, ne viena.

Mano sužadėtinis Tonis Parkeris visada apsidžiaugia kartu su manimi galėdamas pasprukti (žinote, krepšinis irgi gana nervingas žaidimas). Tonis jaunesnis už mane dešimčia metų, ir aš iš jo pasikraunu energijos lyg iš maitinimo elemento.

Neseniai per filmo „Apsaugininkas” reklaminę kampaniją platintojai atidavė mudu su Maiklu Daglasu spaudos atstovų susidorojimui.

Maiklas tada man davė naudingą patarimą: „Jeigu žurnalistai tave užkamavo klausimais, pradėk klausinėti pati”. Jis teisus: kai tu pradedi domėtis kitais žmonėmis, tavosios negandos kažkur dingsta.

Robinas Viljamsas

Komikai juokina kitus, o patys dažnai gyvena ant nervų išsekimo ribos. Nesvetimi stresai ir garsiajam linksmuoliui Robinui Viljamsui.

– Stresas mane buvo priveikęs tiek, kad sykį sau pasakiau: išvažiuoju iš prakeiktojo Los Andželo, apsigyvensiu San Franciske.

Turbūt tai buvo pats išmintingiausias mano sprendimas, kurį priėmiau pastaraisiais metais, – sako R.Viljamsas. – Tik įsivaizduokite, šiandien tiek daug žmonių su stresu kovoja tempdami veidą ir darydamiesi plastines operacijas. Man galvoje šitai netelpa!

Jie mano, kad tiesiog išnaudoja puikią progą sugrąžinti laiką atgal ir atjaunėti, o iš tikrųjų paprasčiausiai pasiduoda streso įtakai. O man atvirkščiai – patinka glostyti savo raukšles ir žilus plaukus: mane tai nuramina.

Jeigu pasijuntu prislėgtas (o depresija juk visada tyko iš pasalų ir tik laukia patogios akimirkos jus užpulti), aš sėduosi ant dviračio. Man tai yra geriausia terapija. Jeigu kartu važiuoja sūnus – dar geriau. Taip ir važiuoju – tai pakalnėn, tai į kalną, lygiai kaip eina mūsų gyvenimas.

Emė Rosam

Žaviai kino aktorei Emei Rosam kiekvienas filmas yra rimčiausias nervų ląstelių gyvybingumo ir ištvermės testas: „Poryt”, „Operos fantomas”, „Poseidonas”…

– „Poseidono” filmavimas buvo ištisas nesibaigiantis stresas, – sako Emė. – Tas skęstantis laivas tiesiog pribaigė mane. Darbo pabaigoje aš buvau taip įbauginta, kad išsigąsdavau net pačių paprasčiausių, nekalčiausių dalykų. Tiktai karšta vonia galėjo mane šiek tiek apraminti.

Tai – mano „firminis” receptas: aš labai nuosekliai pasirenku vonios druską ir kūnui tinkantį aliejų – karštas vanduo mane visada veikia kuo palankiausiai. Kartais atsikratyti streso galima tiesiog daugiau dėmesio skiriant sau: pasidaryti šukuoseną, manikiūrą ir pedikiūrą.

Be vonios su daugybe putų ir minkštutėliu puriu rankšluosčiu, aš dar dievinu pasivaikščiojimus po Centrinį Niujorko parką. Mes su tėvais gyvename netoliese, ir man tai yra savotiška ritualinė terapija.

Rebeka Romein

Užsikrauti ant savęs tonas grimo dėl Mistikos vaidmens filme „Iks žmonės” buvo nepakeliamai sunku aktorei Rebekai Romein. Bet jai tai – ne naujiena.

– Šiaip jau aš esu gana nervinga mergina, – prisipažįsta aktorė. – O dar teko būti nuolat susirūpinusiai savo išvaizda ir karjeros vystymusi. Taigi – neatsipalaiduosi ir neužsimirši. Bet ar ilgai taip tempsi?

Teko imtis priemonių ir gelbėtis. Manasis jogos instruktorius parodė specialų priešstresinių pratimų kompleksą, ir dabar man viskas daug lengviau sekasi.

O joga užsiiminėju net grimo kambaryje ir kiekvieną kartą, kai rengiuosi pasirodyti publikai. Bet šis metodas man nėra vienintelis, kuris padeda atsikratyti įtampos. Aš labai mėgstu pasijuokti, todėl, kai pradedu nervintis, imu į rankas laikraštį ar žurnalą ir skaitau anekdotų puslapį.

Megė Rajan

Kino aktorė Megė Rajan taip kankinosi dėl vienatvės, kad šių metų sausį įsidukrino mergytę iš Kinijos.

– Reikia nuveikti ką nors naudinga, – įsitikinusi aktorė. – Kad atsigaučiau, privalau kuo nors užsiimti. Aišku, tuo, kas reikalinga namams, mano mielai dukrytei. Aš turiu draugų, kurie nuo streso gelbstisi joga, bet man tas triukas nepadeda – man reikia ko nors labai konkretaus.

Gal parinkti pagalvėlę, derančią prie senosios sofos, rasti kokį nors patrauklų paveikslą ir jį pakabinti, nupirkti dukrai žaisliuką.

Kai tave ištinka stresas, tai net kilimėlis, kuris guli „ne vietoje”, gali sukelti isteriją. Bet kai tu „pasveiksti”, tavo namai su visa ta „gyvenimiška netvarka” vėl tampa tavąja karalyste ir tavo draugu.

Būdavo, kad dėl streso man dingdavo noras ruošti valgį ir net valgyti. Manau, kad didžiausias pavojus – pasiduoti pagundai visas problemas išspręsti antidepresantais. Jau geriau duoti laisvę egoizmui, užsiimti savo reikalais, kurie suteikia pasitenkinimo.

Džekas Gilenhalas

Kino žvaigždei, filmo „Kuprotas kalnas” pagrindinio herojaus vaidmens atlikėjui Džekui Gilenhalui, skaudama širdimi teko vaidinti žydrą kaubojų. O garbingas „Oskaras” atiteko Džordžui Kluniui, suvaidinusiam kažkokį nuobodą, CŽV agentą.

– Einu apsipirkti, – sako aktorius. – Kad susidoročiau su stresu, išsiruošiu kelioms valandoms į prekybos centrą produktų arba šiaip pasidairyti į tenykštes įdomybes. Po sunkios dienos tai man padeda atsipalaiduoti.

Pirkiniai man neturi ypatingos reikšmės – šiaip aš prikemšu krepšius visokiausių niekniekių. Bet paketų su obuolių ir vynuogių sultimis niekada nepamirštu – tai geriausios priemonės prieš stresą. Apskritai Niujorke ir Los Andžele daugelis vaikinų vaikšto po parduotuves – ir šeimai pagalba, ir galvai atgaiva. Stresas ir pramogų verslas yra neišskiriami kaip įsimylėjėliai, todėl tokios pauzės – tikra išgyvenimo sąlyga.

Džefas Bridžesas

Namuose ir darbe aktorių Džefą Bridžesą tiesiog apsupusios tokia daugybė moterų, kad ir pats ištvermingiausias vyras imtų nervintis.

– Turiu tris dukteris ir dar dvi „mergaites” – savo šunis. Man bendrauti su moterimis – tikras malonumas ir geriausia priešstresinė priemonė, – sako aktorius. – Galiu su jomis pasikalbėti apie viską: apie savo aistrą fotografuoti, apie anoreksijos pavojus, apie lėtinę depresiją, kuri dabar taip dažnai kamuoja jaunimą. Taip pat dar man ypač patinka buriuoti banglente: labai smagu susikauti su bangomis, paišdykauti vandenyje, pasijusti jaunesniam – tai taip žavu! Žinoma, kiekvienas turi savo būdus kovoti su stresu. Svarbiausia – daryti tai, kas tau tikrai patinka. Mano burtų lazdelė? Vakare sėdėti su žmona mūsų namų verandoje ir skaityti eilėraščius, o rytą per pusryčius pacituoti dukterims ypač įsiminusias eilutes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.