Drama Trynyčių tvenkinyje: kas turėjo gelbėti savižudę?

Antradienį uostamiesčio centre, vadinamajame Trinyčių tvenkinyje, skendo nestabilios psichikos mergina.

Nelaimės liudininkus sukrėtė atsainus atsakingų tarnybų – policininkų ir ugniagesių gelbėtojų – darbas.

Žmonių teigimu, policininkai savo elgesiu visiškai nepriminė Angelų sargų, kurių dieną, t.y. profesinę savo šventę, jie pažymėjo pirmadienį, spalio 2-ąją.

Klaipėdietė Lina „Vakarų ekspresui” papasakojo antradienio popietę Paryžiaus Komunos gatvėje išvydusi einančią šoko ištiktą nuogą moterį. Pasiūlius pagalbą, ji nieko neatsakė ir patraukė Trinyčių tvenkinio link.

„Aš pagalvojau, jog ji išprievartauta, todėl automobiliu ėmiau sekti nepažįstamąją. Nedelsdama apie įvykį telefonu pranešiau policijai. Sakiau, jog keistai besielgianti moteris gali bandyti nusiskandinti. Pareigūnai atsakė, jog apie įvykį jiems jau pranešta.

Moters man nebepavyko pasivyti – kaip ir spėjau, išvydau ją jau vandenyje”, – pasakojo Lina.

Domina mirę, o ne skęstantys

Anot pašnekovės, tuo metu pasirodę ir policininkai. Ant kranto stoviniavę pareigūnai jai pareiškę, jog traukti iš vandens skęstančiuosius yra gelbėtojų darbas.

„Jie netgi mestelėjo tokią keistą frazę – neva jų darbas pasirūpinti lavonais. Negi jie planavo laukti, kol moteris nuskęs? Tuo metu nuo smalsuolių būrelio atsiskyrė vaikinas ir puolė gelbėti moters. Kai pasirodė ugniagesiai gelbėtojai, jis jau buvo netoli nepažįstamosios.

Vaikinas šaukė, jog pareigūnai greičiau mestų virvę, nes moteris apsivijo jam kaklą ir iškilo pavojus paties vaikino gyvybei. Tik drąsuoliui susikeikus ir šūktelėjus, jog paskubėtų, gelbėtojai ėmė traukti virvę”, – atsakingų tarnybų darbuotojų abejingumu piktinosi įvykio liudininkė.

Liną įsitikinusi, jog jei policininkai būtų laiku sureagavę į pranešimą apie gatvėmis klajojančią nuogą moterį, ją buvo galima sulaikyti nepasiekus tvenkinio, tuo labiau, kad 1-asis policijos komisariatas – visai šalia.

„Baisu pagalvoti, jei tai būtų buvęs kas nors iš mano artimųjų. Pakraupau nuo atsainaus pareigūnų požiūrio į žmogaus gyvybę. Negi tokie gali dirbti policininkais ar gelbėtojais?” – klausė ji.

„Gelbėjo sklandžiai”

Išgirsti ugniagesių gelbėtojų komentaro išgirsti nepavyko – tądien budėję žmonės nedirbo. Registracijos žurnale užfiksuota, jog gelbėjimo darbai praėjo sklandžiai – į krantą ištraukta nenustatytos asmenybės moteris perduota medikams.

Greitosios medicinos pagalbos komanda moterį pristatė į Klaipėdos apskrities ligoninę. Čia paaiškėjo, jog tai – 32 metų Šilutės plento gyventoja Viktorija P.

Jai nustatyta ūmi psichozė, todėl po pirmosios pagalbos moteris išvežta Klaipėdos psichiatrijos ligoninę.

Negi plaukti?

„Negi mūsų darbuotojai turėjo šokti į vandenį ir plaukti į tvenkinio vidurį? Ko tie žmonės nori iš pareigūnų?”, – kaltinimais piktinosi minėtojo 1-ojo PK viršininkas Anatolijus Grigorjevas.

„Manau, jog pareigūnai savo pareigas atliko tinkamai, bent jau nusiskundimų dėl šio įvykio girdėti neteko. Mano žiniomis, pagauti šios moters anksčiau negu ji pasiekė Trinyčių tvenkinį, nebuvo įmanoma. Policijoje užregistruoti du skambučiai apie nuogalę: pirmas pranešėjas tvirtino, kad ji eina Šilutės plentu, antras – kad Paryžiaus Komunos gatve. Kol pareigūnai jos ieškojo, gavome pranešimą apie skęstančią moterį”, – sakė viršininkas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Drama Trynyčių tvenkinyje: kas turėjo gelbėti savižudę?"

  1. Nilka

    👿 be zodziu atrodo tik vienas mentu ekipazas per visa klp? Ka buta negalejo vienas tikrint silutes plenta, kitas p.komunos? Be to nuoga moteris is minios tikrai issiskiria!!! Ta musu apsauga tik lavonus tvarkyt moka, o ne gelbet gyvybes!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.