Gyvasis džiazas sugrįžta į Kauną!

Kasmet Kaune skambantis aukščiausios prabos džiazas jau senokai miestą garsina visame pasaulyje, tačiau gyvojo džiazo paklausa tebėra didesnė nei pasiūla. Laikinojoje sostinėje vis dar stokojame pasaulinio džiazo spektrą reguliariai, nuolat atspindinčių renginių. Tad kiekvienas kokybiško džiazo koncertas tampa svarbiu įvykiu Kauno džiazuomenei.
Nekyla abejonių, kad daug teigiamų emocijų suteiks spalio 14 d. klube ,,Combo” įvyksiantis grupės ,,London Bridge Band” pasirodymas.
Galime teigti, kad tai bus malonios pažinties tęsinys, nes pernai šios tarptautinės komandos jau klausėmės jubiliejiniame festivalyje ,,Kaunas Jazz”. Tiesa, tąkart net trys grupės nariai buvo žinomi Lietuvos džiazmenai, o dabar grupės sudėtis ženkliai pakito…
,,London Bridge Band” lyderis – savitas pianistas, klavišininkas bei kompozitorius Vladimiras Milleris. Šį antrosios išeivių iš Rusijos kartos atstovą palyginti artimai pažįstame. Dar 1993 metais jo solinės programos klausėmės tarptautiniame festivalyje ,,Kaunas Jazz”. Daugeliui įsiminė subtilus, tačiau virtuoziškas pianisto skambinimas, improvizacijos ir kompozicijos darna.
Tai tikrų tikriausias pasaulio pilietis – III-ajame ,,Kaunas Jazz” Vladimiras Milleris atstovavo Čilei, pastaruoju metu vis dažniau muzikuoja Vokietijoje, iki šiol tebėra vienas aktyviausių Maskvos kompozitorių orkestro (Moscow Composers‘ Orchestra) narių. Pianistas glaudžiai bendradarbiavo su garsiuoju gitaristu, pianistu bei vokalistu Billy Jenkinsu, daug koncertavo bei įrašinėjo albumus su paties suburta ir vadovaujama grupe ,,Round the Back”.
Londono klubuose ,,Ronnie Scotts” ir ,,Pizza on the Park” Vladimiras Milleris vis dažniau pasirodo duetu su iš Jamaikos kilusia vokaliste Helen McDonald. Tai dar viena nuolatinė ,,London Bridge Band” dalyvė, kurios šiltu, sodriu vokalu gėrėjomės pernai. Neatsitiktinai būtent šiai muzikei buvo patikėta vienoje Londono scenų įkūnyti legendinės svingo eros vokalistės Billie Holiday personažą…
Trečiasis mums žinomas ,,London Bridge Band” narys – Lietuvos džiazo trombonininkas, poliinstrumentininkas bei kompozitorius Vytautas Pilibavičius. Šio muziko improvizacijos visuomet stebina, provokuoja. Ypač tais atvejais, kai pūtikas scenoje pasirodo su ragu – įspūdingai skambančiu bei atrodančiu lietuvių liaudies instrumentu.
Kiti trys ,,London Bridge Band” instrumentininkai – bosininkas Leslee Boothas, būgnininkas Helderis Packas ir perkusininkas Trevoras Kentishas. Jie visi labai gerai ne tik džiazo pasaulyje, bet kaip profesionalai dalyvauja įvairiuose projektuose su pop scenos žvaigždėmis. Viena iš jų Robbie Williams, kuriam prieš keletą metų perkusija pritarė Trevoras. Šių muzikų dar nepažįstame, t.y. Lietuvoje lankysis pirmą kartą, tačiau pasiklausęs grupės albumų įsitikini, kad dvi valandas klube ,,Combo” ir vėl sklandys pašėlusi gyvojo džiazo dvasia.
Bilietus į šį renginį galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje bei restorane – klube COMBO, Kaune. Pirkti bilietus taip pat galima internetu www.bilietai.lt, o rezervuoti – internetu bei trumpuoju numeriu 1390.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.