Turtingose įvykių rungtynėse – lygiosios

Antradienį Vilniuje buvo sužaistos atidėtos iš pirmojo turo Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) A lygos čempionato rungtynės tarp vietos „Vėtros” ir Klaipėdos „Atlanto”.

VĖTRA – ATLANTAS 2:2 (1:1)

2006 m. spalio 3 d. Vilniaus „Vėtros” stadionas. 500 žiūrovų. Teisėjai: V. Kazlauskas, A. Jagintavičius (abu iš Kauno) ir D. Bisigirskas (Jonava). Įvarčiai: 15 min. D. Navikas – 0:1, 39 min. J. Raliukonis – 1: 1, 72 min. E. Juška – 2:1, 85 min. M. Karalius – 2:2.

„Vėtra”: A. Kacinkevičius, Ž. Žudys, J. Raliukonis (kapitonas), P. Barmošas, N. Sasnauskas, A. Preikšaitis (nuo 87 min. – M. Azizis), D. Milošeskis, R. Vėževičius (nuo 88 min. – Š. Litvinas), D. Šernas, E. Juška (27 min. įspėtas, nuo 74 min. – R. Karčemarskas), S. Kuznecovas (45 min. pašalintas iš aikštės).

„Atlantas”: L. Valius, E. Žukauskas, D. Žernys (kapitonas, 54 min. įspėtas), J. Mockus (16 min. įspėtas), E. Lukoševičius (32 min. įspėtas), D. Žutautas, A. Petreikis (37 min. įspėtas, nuo 60 min. – T. Daniliukas), D. Navikas (nuo 85 min. – D. Vraneševičius), A. Gegdaudas (56 min. įspėtas, nuo 89 min. – M. Grigaitis), R. Žvingilas (45 min. pašalintas iš aikštės), M. Karalius (86 min. įspėtas).

Šios rungtynės buvo svarbios abiem klubams, kovojantiems dėl bronzos medalių.

„Atlantas” pirmąsyk šį sezoną susitikimą sostinėje pradėjo be legionierių. Jie į pagrindinę sudėtį nepateko dėl įvairių priežasčių. Ypač skaudi buvo M. Morozovo netektis. Rezultatyviausias klubo žaidėjas rungtynes praleido dėl ligos.

Turėjo problemų dėl žaidėjų ir „Vėtra”. Be to, vilniečių komandai negalėjo vadovauti treneris A. Tarchanovas, nors jis stadione buvo. Kalbama, kad „Vėtros” strategas serga, bet apie ligą oficialūs klubo atstovai nenorėjo kalbėti. A. Tarchanovo pavardė nebuvo įrašyta ir į rungtynių protokolą.

Jau rungtynių pradžia parodė, kad aikštėje vyks arši kova.

Klaipėdiečiai pirmieji įmušė įvartį: 15 minutę po A. Gedgaudo baudos smūgio kamuolį galva į „Vėtros” vartus nukreipė D. Navikas. Šis atlantietis pasižymėjo jau šeštą kartą.

Baigiantis pirmajam kėliniui rezultatą išlygino „Vėtros” kapitonas J. Raliukonis, o 72 min. aikštės šeimininkus į priekį išvedė E. Juška. Reikia pažymėti, kad vilniečiai pirmauti galėjo daug anksčiau, tačiau puikiai vartus gynė „Atlanto” vartininkas L. Valius.

Na, o alantiečiai nuo pralaimėjimo pabėgo 85 minutę – įvartį po kampinio galva pelnė M. Karalius. Jei rungtynių pabaigoje tiksliau būtų smūgiavę E. Lukoševičius ir D. Žutautas, „Atlantas” iš Vilniaus galėjo išsivežti ir pergalę.

Aikštėje įsiplieskusių aistrų nevaldė susitikimo teisėjas V. Kazlauskas iš Kauno. Jis pirmame kėlinyje neužfiksavo kelių „Vėtros” žaidėjų pražangų, todėl „auklėti” varžovus ėmėsi patys atlantiečiai. Jiems buvo parodytos net šešios geltonos ir viena raudona kortelės – iš aikštės už teisėjo įžeidimą buvo pašalintas R. Žvingilas. Tuoj po R. Žvingilo išvarymo teisėjas raudoną kortelę parodė ir „Vėtros” atakų lyderiui S. Kuznecovui. Šį savo sprendimą teisėjas priėmė tik į aikštę išbėgus „Atlanto” vyriausiajam treneriui V. Lekevičiui, mat po varžovo smūgio alkūne savo baudos aikštelėje gulėjo D. Žernys. Suklydo teisėjas šioje situacijoje, nes atlantietį „nuskynė” ne S. Kuznecovas, o J. Raliukonis. Pirmame kėlinyje raudoną kortelę gavo ir „Atlanto” trenerio asistentas M. Poškus, aktyviai reiškęs nepasitenkinimą teisėjo veiksmais. Po M. Karaliaus išlyginamojo įvarčio atlantietis A. Gedgaudas žiūrovams rodė nepadorų gestą. Žodžiu, LFF drausmės komisija po šių rungtynių darbo turės daug.

Po susitikimo V. Lekevičius apie rungtynių rezultatą nekalbėjo, o tik koneveikė įsišaknijusią korupciją teisėjų korpuse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.